Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wzbudzanie się zablokowanego ekranu/połączenia alarmowe

(Temat utworzony: 08-07-2021 07:53 PM)
16625 Wyświetlenia
tool17
Voyager
Opcje
Witam
Mam ustawione w opcjach, że podwójne tapnięcie w wyłączony ekran powoduje jego włączenie. Jest to wygodne, gdy chce odblokować tel. twarzą. Zdarza się jednak, że wyświetlacz się sam wzbudzi, gdy go mam w kieszeni. Co prawda jest zablokowany, ale się zdarza że tapnie się akurat w opcję połączenia alarmowe i wtedy słyszę w kieszeni dźwięki przypadkowo wciskanych klawiszy w telefonie. Wolałbym, żeby ta opcja była ukryta, przynajmniej do przeciągnięcia ekranu. Zastanawia mnie, czemu też wtedy nie działa opcja ochrona przed przypadkowym dotknięciem, mimo że mam ją włączoną. Czy wyłączając opcję czułość dotyku spowoduje to mniej jego wzbudzeń w kieszeni? 
0 Like
84 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MS_Doe, na chwilę obecną nie ma możliwość usunięcia przycisku. A czy masz może włączoną funkcję dwukrotnego dotknięcia, żeby wybudzić wyświetlacz?

@IreneuszD, żadne Twoje posty nie zostały usunięte, nie były też usuwane posty kogokolwiek z użytkowników, kto ma błąd samoczynnego ponownego uruchamiania się smartfona serii S21. Twój post, jak i posty innych użytkowników, znajduje się w tym wątku (odnośnik bezpośrendio do Twojej wiadomości z dnia 22.05): https://eu.community.samsung.com/t5/seria-galaxy-s21/samoczynny-restart-telefonu/m-p/7525667#M25080

Również w tamtym wątku napisałem, że aktualizacja, która ma to naprawić, już jest w drodze i niedługo powinna być udostępniona.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MS_Doe
Apprentice
Opcje
Jak wyłączyć tą funkcje dwukrotnego kliknięcia bo chyba mam to włączone. Samsung A53 5G
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@MS_Doe, Ustawienia --> Zaawansowane funkcje --> Ruchy i gesty --> Dotknij 2x, aby włączyć

MS_Doe
Apprentice
Opcje
Ok, dzięki. Dam znać jakie efekty
0 Like
macbac
Navigator
Opcje
Coś dziwnego się dzieje po ostatnich aktualizacjach - kiedyś spokojnie nosiłem telefon w kieszeni i nie było problemu, teraz kilka razy sam łączy się z numerem 112 albo go kładę ekranem w dół a on wybiera sam ostatni numer. Chyba coś przedobrzyli bo wcześniej takich problemów nie było.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@macbac, spróbuj skorzystać ze wskazówek z tego wątku.

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
SigWarWoj
First Poster
Opcje
Też mam problem w s20 fe , w ciągu miesiące 2 połączenia na nr alarmowy w kieszeni. Niestety jestem zmuszony korzystać z nieoryginalnych aplikacji do ekranu blokady. Pierwszy raz mam samsunga i chyba ostatni xd
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@SigWarWoj, sprawdzałeś wskazówki z tego wątku? Co oznacza nieoryginalna aplikacja do ekranu blokady?

Witaj na Forum Samsung!

SpiderJacek
Student
Opcje
Radzenie wykonania wipe cache partition jest w tej sytuacji bez sensu. Funkcja dwukrotnego tapnięcia odblokowuje ekran w kieszeni (nawet jeśli jest włączona ochrona przed przypadkowym dotykiem) i pojawia się wtedy ekran z klawiaturą do wpisania pinu oraz przycisk połączeń alarmowych, którego nie można usunąć (wipe tu nic nie pomoże), a w następstwie kolejnych przypadkowych dotknięć telefonu zostaje wybrany numer alarmowy. Mnie się to przydarzyło ponownie wczoraj i mając telefon w kieszeni jeansów zadzwoniłem na 112. Jak już pisałem - jeśli nie ma opcji usunięcia tego przycisku z ekranu blokady, to jedyne, co można zrobić, to albo wyłączyć podwójne tapnięcie odblokowujące ekran, albo nosić telefon w kieszeni ekranem do zewnątrz. Chociaż to rozwiązania do bani, bo do pierwszej funkcji jestem przyzwyczajony, a noszenie telefonu ekranem do zewnątrz naraża go na uderzenie.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@SpiderJacek, a możesz pokazać na nagraniu, jak to wygląda, bo spróbowałem odtworzyć to, o czym piszesz i u mnie jest zupełnie inaczej. Otóż zakryłem czujniki na górze, żeby telefon myślał, że jest w kieszeni. Włączyłem też podwójne tapnięcie. Zablokowałem telefon i zastosowałem ten gest. Ekran rzeczywiście normalnie się podświetlił bez żadnych powiadomień o tym, że czujniki są zasłonięte, tak jak mówisz. Natomiast następnie, jak próbowałem w cokolwiek kliknąć/zrobić, to od razu pojawiała się adnotacja o ochronie przed przypadkowym dotknięciem i nic nie dało się zrobić, dopóki czujniki nie zostały odsłonięte. Dodam, że po podwójnym tapnięciu żadna klawiatura się nie pojawiała. Sprawdzałem to na S21FE.

Witaj na Forum Samsung!