Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wzbudzanie się zablokowanego ekranu/połączenia alarmowe

(Temat utworzony: 08-07-2021 07:53 PM)
16261 Wyświetlenia
tool17
Voyager
Opcje
Witam
Mam ustawione w opcjach, że podwójne tapnięcie w wyłączony ekran powoduje jego włączenie. Jest to wygodne, gdy chce odblokować tel. twarzą. Zdarza się jednak, że wyświetlacz się sam wzbudzi, gdy go mam w kieszeni. Co prawda jest zablokowany, ale się zdarza że tapnie się akurat w opcję połączenia alarmowe i wtedy słyszę w kieszeni dźwięki przypadkowo wciskanych klawiszy w telefonie. Wolałbym, żeby ta opcja była ukryta, przynajmniej do przeciągnięcia ekranu. Zastanawia mnie, czemu też wtedy nie działa opcja ochrona przed przypadkowym dotknięciem, mimo że mam ją włączoną. Czy wyłączając opcję czułość dotyku spowoduje to mniej jego wzbudzeń w kieszeni? 
0 Like
84 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj, zgodnie z tym co napisałeś, wyłączyć zwiększoną czułość dotyku. Do kompletu możesz również wykonać wipe cache partition. Zabieg ten nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu.

Instrukcja - wipe cache partition
https://eu.community.samsung.com/t5/telefony-i-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-...

tool17
Voyager
Opcje
Wydaje mi się, że wipe tutaj nic nie zmieni. Po prostu tak telefon jest skonfigurowany. Jak się dalej będzie wzbudzał, to po prostu wyłącze opcje wzbudzania ekranu podwójnym tapnięciem
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @tool17 

Próbowałeś włączyć Ochronę przed przypadkowym dotknięciem?

0 Like
tool17
Voyager
Opcje
Właśnie jest w włączona. Paradoksalnie na blokadzie ekranu nie działa. Dopiero po odblokowaniu ekranu w ciemnym pomieszczeniu włącza się monit żeby orzeciągnąć dodatkowo ekran
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ochrona przed przypadkowym działa, również na ekranie blokady. Spróbuj ponownie włączyć funkcję Ochrony przed przypadkowym domknięciem, a jeśli to nie pomoże skorzystaj wskazówki podanej przez @mirudo24 i sprawdź czy działa ochrona przed przypadkowym domknięciem. 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz również zgłosić problem za pomocą aplikacji Samsung Members. Wraz z opisem zostaną dołączone logi systemowe co pozwoli ustalić gdzie leży przyczyna.

Wskazówka - zgłaszanie błędu do firmy Samsung
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

tool17
Voyager
Opcje
Na razie mam opcję zmniejszonej czułości ustawioną i się telefon sam nie włącza póki co
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

To dobra informacja. Napisz za jakiś czas czy to było rozwiązanie problemu.

Micablue
Explorer
Opcje
Piszę z pytaniem czy idzie zmienić połączenia alarmowe na ekranie blokady? Czasem poprostu trzymam telefon w ręce zablokowany i wybiera numer 112 albo 991. Wcześniej byla opcja wklepania numeru alarmowego samemu. Ostatnio dzwonilam pod 991 majac telefon w plecaku😅. Juz nie wspomne o tym ze córka również dorwała mój telefon zablokowany i dzwonila pod 112 bo wystarczy kliknac.