Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyświetlanie zdjęć na pełnym ekranie

(Temat utworzony: 06-12-2022 10:58 AM)
3785 Wyświetlenia
Members_LWuqRNc
Journeyman
Opcje

Witam.

Da się ustawić jakoś żeby zdjęcia przeglądać z pełnym ekranie? Strasznie kują w oczy te czarne paski po bokach.

Pozdraiwam.

0 Like
23 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zdjęcie musiałoby mieć takie same proporcje jak wyświetlacz a z reguły zdjęcia posiadają inne proporcje.

Members_LWuqRNc
Journeyman
Opcje

Z tego co mi się wydaje to raz nawet specjalnie skalowałem zdjęcie na to co w telefonie i bez zmian :smiling-face:

A po za tym telefon to chyba robi zdjęcia odpowiednio do telefonu :smiling-face:

0 Like
Members_LWuqRNc
Journeyman
Opcje

A w galerii przeglądanie można przestawić? 

0 Like
CINEK92
Navigator
Opcje
Ustaw w aparacie proporcje robionych zdjęć na [full] tak jak pokazał @evao09
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Nie wiem jaki masz telefon, ale najprawdopodobniej aparat masz ustawiony na najwyższą rozdzielczość, w proporcji 3:4. Jeśli ustawisz proporcje 16:9, to będziesz mieć zdjęcia na całym ekranie czy to na telefonie, czy na TV. Jednak konsekwencją tego, będzie to, że zdjęcia będą robione z niższą rozdzielczością, a co za tym idzie, jakość zdjęć będzie również gorsza.
Members_LWuqRNc
Journeyman
Opcje

Samsung Galaxy A53 5G.

0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Elegancko 👍 Możesz zrobić jak pisałem wcześniej, ale musisz się liczyć z utratą jakości. Na telefonie może tego nie zauważysz, ale na dużym ekranie... Tryb 3:4 jest standardem, jeśli chodzi o fotografię, natomiast 16:9, to sztuczne "rozciąganie" pikseli, stąd później szumy, pikseloza, ziarno na zdjęciach. Aparat główny oferuje najlepszą jakość.
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam Zdjęcia sa robione w formacie 4:3 więc telewizor wyświetli takie zdjęcie z pasami po bokach. Proszę zrobić zdjęcie w formacie 16:9 lub Full, wtedy telewizor wyświetli na całym ekranie. Możemy oczywiście zmienić proporcje telewizora, ale wtedy zdjęcia będą rozciągnięte.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Po pierwsze wcale lepszych zdjęć aparat główny nie robi po drugie 16/9 nic nie jeet rozciągane tylko od góry i od dołu jest ścięty ma mniejsza ilość pikseli.
A ogólnie to nie wiem czemu jeszcze są matryce w tym kwadratowym formacie jak za czasów tv kineskopowych. Przecież to tragicznie wygląda oglądając czy to na laptopie czy na tv. A wywoływać to już raczej prawie nikt tego nie tobie tylko trzyma w formie elektronicznej i ogląda na różnych monitorach które są w formacie 16/9. I dopiero wypełniony ekran zdjęciem daje prs6jemnosc z oglądania, a nie z czarnymi pasami po bokach. Fotografia jest do tyłu po prostu.
0 Like