miesiąc temu – ostatnio edytowany 4 tygodni(e) temu
Hej wszystkim. Próbuję skopiować około 20000 zdjęć z S21+ na S24+. Nowy telefon jest już skonfigurowany wcześniej i teraz tylko zgrywam zdjęcia przez Smart Switch, bezprzewodowo. Po pierwsze czy to normalne że trwa to już ponad 3h i zgrało dopiero 60%? Po drugie wiele zdjęć jest uszkodzonych, mają jakieś pasy różnych kształtów lub w ogóle się nie wyświetlają. Czy coś robię nie tak? Źle że weszłam w galerię podczas zgrywania zdjęć czy to bez znaczenia? Czy po zakończeniu procesu zdjęcia odzyskają prawidłowy wygląd? Po trzecie zdjęcia nie są ułożone w kolejności tylko losowo. Czy system je ułoży chronologicznie po zakończeniu? Z góry dziękuję za pomoc.
miesiąc temu – ostatnio edytowany miesiąc temu
@Lilavi, Po zakończeniu przesyłania danych aplikacja jeszcze porządkuje przesłane dane i dopiero po zakończeniu tego procesu wszystko powinno poprawnie się wyświetlać. W trakcie trwania procesu przenoszenia najlepiej nic nie robić na telefonach i pozostawić w nich włączony ekran. W przypadku dużej ilości danych cały proces może trwać nawet kilka godzin.
miesiąc temu
Dziękuję za odpowiedź, pozostaje poczekać 🙂
4 tygodni(e) temu
Dziś zgrywam osobno filmy o pojemności 74GB, zaczęłam o 5 rano i teraz o 16:00 jest 88%. Czy to normalne przy takiej pojemności? Czy istnieje szybszy sposób, np zgrać najpierw na laptopa a potem na nowy telefon? 11h i nadal w toku to wg mnie bardzo długo ale może się nie znam...
4 tygodni(e) temu – ostatnio edytowany 4 tygodni(e) temu
@Lilavi, Faktycznie trochę za długo to u Ciebie trwa. Pamiętam, że jak przerzucałem około 200GB danych, to trwało to maksymalnie kilka godzin, a nie kilkanaście. Możesz spróbować jeszcze połączenia kablowego lub zapisać kopię na komputerze, a potem przywrócić ją na nowy telefon.
4 tygodni(e) temu
Dzięki za odpowiedzi. Dotrwałam wczoraj do końca procesu i filmy już są zgrane ale zdjęcia nie wszystkie. Na starym telefonie jest prawie 20000, na nowym 16600. Czy telefon mógł usunąć duplikaty przenosząc je? Choć nie sądzę abym miała ponad 3000 zdublowanych zdjęć i nie mam jak sprawdzić których zdjęć brak na nowym telefonie bo jest tego mnóstwo. Jakieś pomysły dlaczego telefon nie przeniósł wszyskich zdjęć?
Szkoda że najpierw nie spytałam tu jak szybko przenieść. Kablem na komputer i z kompa na telefon ile to może potrwać? Quick Share to jak rozumiem apka do przeniesienia miedzy telefonami bez użycia komputera tak? Bo może tymi sposobami przeniesie wszystkie zdjęcia a nie, jak teraz, o ponad 3000 mniej?
Ponadto mam wrażenie że przeniesione zdjęcia są momentami nie po kolei a i na starym telefonie zrobił się jakiś bałagan w ich kolejności - czy to możliwe że na starym się pomieszały podczas kopiowania i że nowy telefon nie uporządkował ich po zakończeniu kopiowania? Zaś niektóre zdjęcia są zdublowane na nowym telefonie czyli misz masz - tysięcy zdjęć brak, niektóre zdublowane.
Jak można znaleźć i usunąć duplikaty w galerii? Nie widzę takiej opcji.
4 tygodni(e) temu
Najlepszym rozwiązaniem będzie wcześniej wspomniane kopiowanie zdjęć i filmów za pomocą komputera. Odnośnie sortowania plików zerknij do poniższego wątku:
4 tygodni(e) temu
@yureek, Zwykłe kopiowanie zdjęć przez eksplorator plików naraża je na zmianę daty i przez to zdjęcia mogą być źle posortowane po ich skopiowaniu na docelowy telefon.
@Lilavi, Czy proces przenoszenia danych zakończył się w pełni ? Mam na myśli proces porządkowania danych trwający zaraz po przeniesieniu danych z telefonu źródłowego. Jeśli faktycznie brakuje tyle zdjęć, to na Twoim miejscu zresetowałbym telefon i zaczął jeszcze raz. Możesz tym razem wykonać kopię na komputer za pomocą Smart Switch dla Windows, a następnie przywrócić ją na telefon. Jest to najpewniejszy sposób.