Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia WiFi - automatyczne łączenie się z siecią

(Temat utworzony: 15-11-2022 12:15 AM)
1278 Wyświetlenia
Carvedilol
Apprentice
Opcje

Czy można tak ustawić wifi żeby automatycznie telefon łączył się z wykrytą darmową siecią wifi, jeśli innej nie ma w zasięgu, nawet jeśli wcześniej tej sieci nie dodano i złapie ją po raz pierwszy?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Każda sieć, darmowa również, z reguły ma jakieś hasło. Jeśli telefon "widzi" pierwszy raz jakąś sieć, to nie ma szans. Jeśli chodzi o sieci, z którymi masz często do czynienia, wystarczy raz się do takiej zalogować, zaznaczyć łączenie automatyczne i po sprawie. Wtedy zawsze, gdy będziesz w jej zasięgu, telefon się z nią połączy.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 Odpowiedzi
Rozwiązanie
patyczak
Black Belt 
Opcje
Każda sieć, darmowa również, z reguły ma jakieś hasło. Jeśli telefon "widzi" pierwszy raz jakąś sieć, to nie ma szans. Jeśli chodzi o sieci, z którymi masz często do czynienia, wystarczy raz się do takiej zalogować, zaznaczyć łączenie automatyczne i po sprawie. Wtedy zawsze, gdy będziesz w jej zasięgu, telefon się z nią połączy.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Carvedilol  Cześć

Pierwsze połączenie z siecią trzeba wykonać ręcznie, później ewentualnie telefon będzie się łączył automatycznie

Carvedilol
Apprentice
Opcje
Czyli pierwszy raz muszę być w zasięgu sieci, nie da rady ustawić zdalnie konkretnego hotspota?
Dzięki Wam za odpowiedzi
Pozdrawiam
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Dokładnie tak.
0 Like
Carvedilol
Apprentice
Opcje
Dzięki
0 Like
miroON
Big Cheese
Opcje
heeejka u mn jakoś to tak trochę nie działa...przed wejściem do danego punktu gdzie jest darmowe WI-FI ...włączone dane kom i WiFi ...po wejściu do tegoż punkty mój tel nie widzi tegoż sygnału...potrzeba jest ręcznego logowania się do sieci a nie wlasnie z automatu ...moze cos nie tak mam w ustawieniach ??? moze ktos mi pomóc to ogarnąć??
Screenshot_20221116_110655_Settings_1471_1668593215.jpgScreenshot_20221116_110716_Settings.jpg
0 Like
Michał Yagglag
Explorer
Opcje

@miroON czy sieć do której się łączysz wymaga dodatkowego logowania/podania adresu mailowego, aby z niej skorzystać?

0 Like
Carvedilol
Apprentice
Opcje
Hej, nie jest zupełnie darmowa
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Carvedilol Hej! Z tego co zauważyłem z własnego doświadczenia, wiele tego typu sieci wymaga zalogowania się do nich ręcznie. Sieci uczelniane, sieci w autobusach, w centrach handlowych. Nie ma możliwości pominięcia tego.