Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia dźwięków powiadomień, SMS oraz połączeń

(Temat utworzony: 27-03-2019 01:07 PM)
175878 Wyświetlenia
Kubaery
Journeyman
Opcje

Dziś zauważyłam,że nie ma możliwości ustawienia dźwięków powiadomień oraz wiadomosci w S10 + .

Dźwięk po ustawieniach jest ten sam dla powiadomień jak ich wiadomości. Słyszałam o tym samym problemie w Huawei P20 . Ktoś coś słyszał bądź wie jak to zmienić? Przeczesalam cały telefon i bez skutku. 

Przejdź do rozwiązania
758 Odpowiedzi
Mithril1906
Journeyman
Opcje
Ja znalazłem opcje zmiany dźwięku dla pojedynczych aplikacji np WhatsApp daje możliwość ustawienia jakiegokolwiek dźwięku w formacie mp3. Jest to też możliwe dla dzwonka telefonu. Natomiast niestety nie dla dźwięku powiadomienia
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

W One UI 6.1 wchodzimy w ustawienia telefonu -> powiadomienia -> zaawansowane ->  Zarządzaj kategoriami powiadomień w aplikacji.

Po włączeniu tej funkcji możemy ustawić dźwięk powiadomień dla poszczególnych aplikacji: Ustawienia -> Powiadomienia -> Powiadomienia aplikacji -> 'Wybieramy aplikację' -> Kategorie powiadomień -> Dźwięk.

0 Like
Mithril1906
Journeyman
Opcje
Zgadzam się, to daje nam możliwość ustawienia dźwięku powiadomień dla konkretnej aplikacji. Chciałbym jednak ustawić jeden dźwięk globalnie dla wszystkich powiadomień. Dodam, że chciałbym ustawić inny dźwięk (dowolny) niż te systemowe.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Żeby ustawić inny dźwięk niż systemowe dla powiadomień najpierw w aplikacji Moje Pliki musimy taki dzwonek przenieść/skopiować do folderu Notifications1706776559980.jpg
Mithril1906
Journeyman
Opcje
Dziękuję!! Udało sie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam.
katmai
First Poster
Opcje

Od niedawna nie otrzymuję powiadomień z Kalendarza Google (jak również z kaledarza samsunga) o urodzinach. Informacje o urodzinach aplikacja Kalendarz bierze z kontaktów. W kontaktach informacje o urodzinach są wprowadzone, powiadomienia włączone, a pomimo tego kalendarz nie przypomina. Wszystkie inne, wprowadzone ręcznie czy też przez inne aplikacje (np. PKP Intercity) powiadomienia o wydarzeniach przychodzą, natomiast tylko te o urodzinach nie przychodzą.  Telefon to Galaxy S21 Ultra 5G

0 Like
Mayday32
Explorer
Opcje
Po jakimś czasie korzystania z S24 zauważyłam u niego dziwną przypadłość - wszystkie aplikacje mają ten sam dzięk powiadomień. Nie widzę nigdzie opcji zmiany dźwięku, szczególnie dziwne jest to w przypadku apek, ktore mają swoje własne domyślne dźwięki powiadomień np. Snapchat lub Messenger. U mnie jest dźwięk samsungowy. Ktoś coś wie w temacie i może pomóc?
Sp33dway
Journeyman
Opcje
U mnie to samo, dzisiaj to zauważyłem przy porannej kawie 😉
sasl
Pioneer
Opcje

Trzeba włączyć możliwość konfiguracji powiadomień dla każdej aplikacji:

Ustawienia-Powiadomienia- Ustawienia zaawanasowane - Zarządzaj kategoriami powiadomień dla aplikacji.

Po włączeniu można dodawać różne dźwięki dla każdej aplikacji już w ustawieniach aplikacji.