Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Ustawienia dźwięków powiadomień, SMS oraz połączeń

(Temat utworzony: 27-03-2019 01:07 PM)
175216 Wyświetlenia
Kubaery
Journeyman
Opcje

Dziś zauważyłam,że nie ma możliwości ustawienia dźwięków powiadomień oraz wiadomosci w S10 + .

Dźwięk po ustawieniach jest ten sam dla powiadomień jak ich wiadomości. Słyszałam o tym samym problemie w Huawei P20 . Ktoś coś słyszał bądź wie jak to zmienić? Przeczesalam cały telefon i bez skutku. 

Przejdź do rozwiązania
758 Odpowiedzi
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MM-1968, rozwiązanie znajdziesz w tym wątku, w zależności od tego, o czym dokładnie mówisz, czy ustawienie własnego ściągniętego dźwięku dla SMS, czy jednego z preinstalowanych, ale tak, żeby się różnił od innych powiadomień. Zarówno na jego, jak i drugie pytanie padły już odpowiedzi.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

MM-1968
Journeyman
Opcje

Tak przeszukałam wątek ale nadal nie mam odpowiedzi, w telefonie nie ma funkcji nowa wiadomość , nie ma też pozostałych ścieżek, w niektórych aplikacjach udało się wyciszyć powiadomienie ale np. powiadomienie z aplikacji lidla nie da się - dźwięk jak sms 😞

poprzednio maiłam s9 nie było takiego problemu, dźwięk sms ustawiałam w aplikacji sms i było ok. Nie chodzi o "swój" dźwięk tylko ten, który mam do wyboru w telefonie

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MM-1968, a powiedz w takim razie jeszcze raz, co dokładnie chcesz zrobić i w jakich aplikacjach zmienić dźwięk, bo w Twojej ostatniej wiadomości pojawia się kilka, nazwijmy to, tematów. 

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
MM-1968
Journeyman
Opcje

Chodzi i o to, że bezpośrednio w aplikacji sms jest tylko zezwól na powiadomienie dźwiękowe lub ciche, nie ma możliwości-nie mogę znaleźć ustawienia dźwięku, jest tylko dźwięk ogólny dla wszystkich powiadomień a ja inne powaidomienia niż sms chcę ciche. 339932442_710317547504406_7340563260795874180_n.jpg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MM-1968, powiedz jeszcze, która to aplikacji Wiadomości, bo na tym zrzucie jest dość dziwna ikonka. Czy to jest standardowa apka od Samsung, czy od Google, albo może ściągałeś którąś ze sklepu?

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
MM-1968
Journeyman
Opcje

Samsung (tylko takie ikonki mam )i dodam jeszcze, że jak w ogólnych ustawieniach wyciszę dźwięk to sms też jest cichy

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@MM-1968, prosta sprawa w takim razie, w tym miejscu na zrzucie ekranu niżej powinien być punkt "Katergorie powiadomień". Klikasz w to i dalej wybierasz odpowiednią kategorię, która Ciebie interesuje, np. Nowe wiadomości. Musisz kliknąć w sam napis "Nowe wiadomości" (nie w suwak) i ukażą się dodatkowe ustawienia, gdzie można zmienić dźwięk lub je wyciszyć.

Witaj na Forum Samsung!

MM-1968
Journeyman
Opcje

Wielkie dzięki, już szukałam wszędzie. z każdym modelem to coraz bardziej skomplikowane 

Cezary
First Poster
Opcje

Samsung S21 FE.

Potrzebuję ustawić konkretny specyficzny dźwięk powiadomienia dla jednej z aplikacji, który będzie inny niż dla pozostałych powiadomień. Nigdzie nie widzę takiej opcji. 

Czy jest wgle taka możliwość w tym telefonie ?

Edit: Dobra, znalazłem, trzeba było kliknąć na chanel 1 i tam można zmienić, teraz jest inny problem. Te wszystkie dźwięki to jeden sygnał, czy można tam jakoś ustawić długi dzwonek ?

W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, wchodzimy-> ustawienia-> powiadomienia -> powiadomienia aplikacji-> dana aplikacja -> kategorie powiadomień -> tutaj wybieramy powiadomienie aplikacji -> dźwięk