Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ustawianie kart SIM do wysyłania sms

(Temat utworzony: 23-08-2021 11:18 AM)
7570 Wyświetlenia
Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Cześć wszystkim

Mam pytanie czy w Samsungu s20+ można ustawiać z której karty ma być wysłany sms?

Jest tylko wybór jednej karty.A nie chciałby do pracowników wysyłać smsa z prywatnego numeru i na odwrót do znajomych z służbowego telefonu.

W poprzedniku Huawei mate 20 pro był taki wybór

0 Like
16 Odpowiedzi
Zbigolek
Samsung Members Star ★
Opcje

Podejrzewam, że powinno to wyglądać mniej więcej tak samo jak w S10, gdy rozwiniesz górny pasek ustawień powinny pojawić się trzy ikonki: słuchawki, sms-a i Internetu. Klikając je możesz wybierać pomiędzy kartami SIM.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_ZmXg8SP  Cześć

Tak, można to ustawić w oknie wiadomości > 3 kropki w prawym rogu > na dole będzie do wyboru karta SIM.

Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Nie ma u Mnie wyboru karty SIM jest tylko do ustawienia jedna

0 Like
Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Są tylko takie ustawienia

Screenshot_20210823-135618_Messages.jpg

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Obecnie nie korzystam z dwóch kart SIM, ale z tego co pamiętam to możesz ustawić domyślną kartę dla każdego kontaktu z osobna.

Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Przy dzwonieniu tak jest wybór karty z której chce zadzwonić ale przy sms już nie ma .Można ustawić tylko jedną kartę

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie mam teraz jak sprawdzić. Na pewno możliwość zmiany karty jest dostępna w danej konwersacji. Zerknij również do poniższego wątku.

[Poradnik] Obsługa Dual SIM w Android 11
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-obs%C5%82uga-dual-sim-w-androi...

Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Jest tam napisane że można ale u Mnie nie ma takiej opcji .Tak wygląda przy pisaniu nowej wiadomości

Screenshot_20210823-150417_Messages.jpg

 a w Ustawieniach można zaznaczyć tylko jedną kartę

0 Like
Members_ZmXg8SP
Apprentice
Opcje

Już ogarnięte

0 Like