Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Udostepnianie plików na androidzie 12

(Temat utworzony: 14-03-2022 09:38 AM)
1163 Wyświetlenia
mitpio
Voyager
Opcje
Witam mam problem związany z udostępnianiem plików w androidzie 12, przedtem na 11-stce gdy przytrzymałem palcem na pliku otwierało się menu wyboru wysyłania plików w którym było miedzyinnymi udostepnianie łącza które tworzyło adres pod którym po przesłaniu na niego przez 2 chyba dni ktoś mógł odebrać ten plik . Teraz już tego nie ma 🤬 jak mam wysłać plik z telefonu ???
0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że masz na myśli opcję Quick Share, dzięki której możesz tworzyć odnośniki w formie kodu QR lub łącza.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

39 Odpowiedzi
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że masz na myśli opcję Quick Share, dzięki której możesz tworzyć odnośniki w formie kodu QR lub łącza.

mitpio
Voyager
Opcje
Tak właśnie, doszedłem do tego ale dzięki za podpowiedz
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dziękuję za informację. Cieszę się, że udało się znaleźć rozwiązanie.

Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Jak w temacie, przed ostatnią aktualizacją wszystko było ok, natomiast po niej coś się zadziało że jak chce udostępnić jakieś foto z galerii np na fejsie albo je przesłać na messenger poprzez udostępnianie i wyborze gdzie chce je wrzucić poprostu wywala mnie do ekranu głównego i jak ponawiam próbe to za drugim razem się uda, natomiast za pierwszym wywala do ekranu głównego i nie tylko jest problem z udostępnieniem zdjęcia z galerii, ale również z YouTube np. na facebook ta sama sytuacja opisana powyżej. Wcześniej się tak nie działo, w piątek bądź sobotę aktualizowałem telefon i od tej pory takie krzaki, ktoś zauważył taką anomalie może u siebie ??
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
Wykonałem wipe cache partition i po uruchomieniu telefonu jest tak samo, ale włączyłem ram plus na 4GB bo wcześniej właśnie przed aktualizacją za nim ona przyszla na moje urządzenie wyłączyłem go. Teraz na włączonym narazie nie widzę problemu, możliwe że coś krzaczy w pamięci ram bez dołączonego wirtualnego i tak się dzieje. W wolnej chwili postaram się wyczyścić telefon ze starych zdjęć itp. Bo mam w 89% zajęta pamięć. Ale jeszcze jedno mi się przypomniało mam ustawioną procedurę na oszczędzanie baterii w nocy w godzinach od 0.00 do 7.00 z niedzieli na poniedziałek załączyła, ale z poniedziałku na wtorek nie, zobaczymy jak będzie dzisiejszej nocy czy załączy się po wipe. Wipe raczej był potrzebny telefonowi bo od lutego mogło się uzbierać jakiś śmieciowych rzeczy na partycji
0 Like
Ciarzasty
Pathfinder
Opcje
A sory wracam do wątku czy to z ram plus włączonym czy wyłączonym wywala do ekranu głównego przy udostępnianiu pliku
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, A czy na telefonie jest zaistalowana wersja beta, czy normalny system?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Do kompletu wykonaj zabieg repair apps. Wykonuje się go w tym samym miejscu co wipe cache partition. Spróbuj również wyzerować preferencje aplikacji. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > trzy kropki > Wyzeruj preferencje aplikacji.

0 Like