09-07-2021 12:53 PM
Witam
Czy jest jakiś sposób, aby zwiększyć głośność dźwięku odtwarzanego przez Mechanizm syntezatora mowy Samsung? Używam nawigacji, która wykorzystuje ten mechanizm do komunikatów głosowych i muszę głośność mediów brać na full żeby dobrze było słychać podczas jazdy. Już na Androidzie 10 było dość cicho, ale na Androidzie 11 to ledwo tą panią słychać. Uprzedzając pytania, tak robiłem hard reset po aktualizacji do androida 11 Zauważyłem w ogóle dziwną sprawę, bo jak zmienię w ustawieniach TTS lektora na panią Amerykankę, to gada ze 2 razy głośniej niż pani Polka. Pani Polka chyba mocno nieśmiała jest
12-07-2021 01:57 PM
@Anonymous User W tej sytuacji przekaż zgłoszenie z raportem o błędach przez aplikację Samsung Members. Tu znajdziesz instrukcję, jak to zrobić:
[PORADNIK] Jak zgłosić błąd do Zespołu Rozwoju Oprogramowania
20-07-2021 01:05 AM
Podpinam się pod temat. Mam ten sam problem. Po ostatniej aktualizacji "Pani Polki" słychać ją jeszcze ciszej niż poprzednio, co w przypadku, gdy są w tle jakieś inne multimedia, nie słychać jej wcale. Ja używam TTS z Bixby Routines do czytania powiadomień podczas jazdy lub gdy mam słuchawki Bluetooth. Jeśli zgłosiłeś za namową Pani ekspertki, podeślij linka, to poprę, jeśli oczywiście jest taka możliwość.
20-07-2021 07:32 AM
14-05-2023 09:30 PM
Udało mi się poprzez błąd ominąć ten problem.
Przypadkowo na niego natrafiłem podczas korzystania z Tryby i procedury. Udało mi się na stałe podgłośnic syntezator mowy. Po uruchomieniu telefonu ponownie nadal był glośniejszy. W moim przypadku chciałem aby podczas słuchania muzyki na słuchawkach bluetooth żeby czytał mi na głos powiadomienia z SMS itp. W moim przypadku wystarczyło:
Utworzyć procedurę która po podłączeniu słuchawek bluetooth uruchomi opcję czytania powiadomień. Następnie utworzyć drugą procedurę, która po otrzymaniu SMS (w moim przypadku) zciszy dźwięk multimediów/bluetooth do prawie zera np. 5%. I teraz myk polega na tym, że gdy słucham muzyki na słuchawkach i wyślę do siebie SMS z baaardzo długa wiadomością to syntezator zaczyna czytać. Ale przez to że zciszylem multimedia to muzyka jest cicho(prawie nie słyszalna) a syntezator nie. I z jakiegoś powodu jak zacznę podgłaśniać multimedia gdy syntezator czyta powiadomienie to podglaśnia się razem z muzyką. Ale przez to że muzyka jest ściszona prawie do zera to muzyki nadal prawie w ogóle nie słuchać a syntezator jest o wiele głośniej. Mi pomogło.
27-09-2023 10:43 AM
27-09-2023 02:52 PM
@GediMaster Głośność syntezatora mowy to zapewne głośność systemowa. Wejdź w ustawienia głośności i na razie podkręć sobie wszystko na 100% - myślę jednak, że to właśnie głośność systemowa.
Ustawienia > Dźwięki i wibracje > Głośność > System (ustaw na 100%).
Możesz też wyregulować głośność powiadomień, bądź Bixby Voice na wyższą.
27-09-2023 03:43 PM