Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Tryb samolotowy

(Temat utworzony: 29-01-2022 04:19 PM)
2041 Wyświetlenia
TheMaksymilianq
First Poster
Opcje
Witam. Od jakiegoś czasu włącza mi się automatycznie tryb samolotowy kiedy mam 5 procent baterii. To dziwnie brzmi, ale to prawda. Czy mam jakieś złośliwe oprogramowanie na telefonie?, czy to normalne? Proszę o pomoc.

(Posiadam Samsunga Galaxy S20 Fan Edition 5G)
0 Like
23 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@TheMaksymilianq Sprawdź czy nie masz ustawionej procedury Bixby, znajdziesz ją: Ustawienia -> Zaawansowane funkcje -> Bixby routines. 

TheMaksymilianq
First Poster
Opcje
Sprawdziłem i wyłączyłem niektóre procedury, ale równie włącza się samoczynnie np. Latarka lub Dane Komórkowe.
0 Like
SzymonM
Expert
Opcje

@TheMaksymilianq czy te sytuacje pojawiają się jedynie, gdy telefon zejdzie do 5% naładowania baterii? Sprawdzałeś, czy w Trybie Bezpiecznym problem również występuje?

Uruchomienie Trybu Bezpiecznego:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
#S22Ultra, #trybsamolotowy

Witam.

Wczoraj około godziny 22.30(specjalnie ją podaję bo z reguły wtedy włączam tryb samolotowy i idę spać), zdarzyła się sytuacja taka jak w tytule, ikona trybu samolotowego delikatnie się zapalała i gasła, tracąc przy tym wszystko do czego należy tryb samolotowy. Dopiero po restarcie telefonu wszystko wróciło do normy. Nie mam ustawionego trybu nie przeszkadzac i nie wiem dlaczego zapalał się ten tryb samolotowy. Może ktoś miał podobną sytuacje i wie dlaczego tak się robi. Uprzejmid proszę o poradę. Dodam, że sytuacja wystąpiła pierwzzy raz a może nie zauważyłem wcześniej bo z trybu samolotowego korzystam na noc ale nigdy wcześniej nie uruchamial się samoistnie. Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możliwe, że to wyłącznie jednorazowy błąd. Jeżeli jednak się powtórzy to spróbuj w pierwszej kolejności wykonać wipe cache partition. Zabieg nie usuwa żadnych danych z telefonu.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Wiem jak sie to robi bo robid to regularnie x w miesiącu
0 Like
pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Ale dzięki
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj w takim razie wykonać resetowanie ustawień sieciowych. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

pshemas1980
Pathfinder
Opcje
Ok, ale to jak sytuacja bedzie sie powtarzac bo na razie od 5 miesiecy nie narzekam na ten tel jak inni, ze tio, ze tamto, ze bateria lipna albo aktualizacje nie takie....
0 Like