Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Telefon przestał blokować spam

(Temat utworzony: 24-10-2022 10:20 AM)
2504 Wyświetlenia
fipii
Apprentice
Opcje

Witam

Mam włączone odrzucanie połączeń od tzw spamu telefonicznego. Przez pewien czas działało to znakomicie, po którejś aktualizacji aplikacji telefon że sklepu Galaxy funkcja ta przestała działać mimo włączonego blokowania. W ogóle nie oznacza za dany numer to spam i wszystkie połączenia normalnie dochodzą. Co mozna z tym zrobić oprócz przywrócenia ustawień fabrycznych w telefonie ?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
Opcje
Ok. Rozumiem tylko dlaczego wersja na Niemcy też Vodoofone ta funkcja działała?
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie wszystkie funkcje są dostępne we wszystkich krajach.

Opcje
Dziękuję za odpowiedź.
0 Like
Opcje
Czyli jak wgram u Samsunga czysty Soft XEO to będzie ta funkcja choć z drugiej strony i tak była dużo uboższa od zewnętrznych aplikacji że sklepu. Co najdziwniejsze od zmiany smartfona na S 23 Spamu brak a wcześniej się pojawiał.Jest włączone filtrowanie połączeń ,wszystkich może dlatego.Jeszcze raz dziękuję za pomoc i pozdrawiam forumowiczów.
0 Like
Pi0ttRq
Explorer
Opcje
Hej,
Mam problem z spamem i to takich wyłudzającym dane, które powinny być z automatu blokowane, jednak nadal je dostaje. W opcjach blokady spamu nie da wybrać się danego rozmówcy ponieważ nie mam go zapisanego, a wyświetla się jedynie nazwa. Da się coś z tym zrobić?

image

image

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Tutaj widzę, że masz ustawione blokowanie tylko spamu o wysokim ryzyku. W ustawieniach wiadomości także można ustawić blokowanie takowych SMS-ów, ale ustaw ogólnie.Screenshot_20231011_101719_Messages.jpgScreenshot_20231011_101825_Messages.jpgScreenshot_20231011_101844_Call settings.jpg
0 Like
Pi0ttRq
Explorer
Opcje
Zobaczę czy to coś pomoże
Pi0ttRq
Explorer
Opcje
Do dzisiaj nie dostałem żadnego spamu, więc chyba działa :smiling-face:
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Cieszę się, że się udało. Ogólnie sam miałem kiedyś podobną sytuację i Samsung potraktował oszustwo na fotowoltaikę, jako spam o "niskim ryzyku".
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@FG_Test23, dostawcą usługi nie jest Samsung. Po drugie aplikacja nie analizuje połączeń tylko korzysta z bazy danych, którą tworzą użytkownicy.