Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Szybkość uruchamiania aplikacji aparat

(Temat utworzony: 21-05-2022 08:44 PM)
282 Wyświetlenia
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Cześć, czy mocno porysowane szkło ochronne na aparacie może spowalniać uruchamianie się aparatu? Pytam, bo jakieś może 2 miesiące temu założyłem na aparat szkło hartowane, niestety słabej jakości i jest już ono porysowane do tego stopnia, że muszę go wymienić.

Od pewnego czasu zauważyłem, że aparat włącza się znacznie wolniej. Kiedyś włączał się błyskawicznie, a teraz portrzebuje chwili na włączenie się.
Porównywałem go ze starym xiaomi, w którym szybkość aparatu zawsze była dla mnie wielkim nieporozumieniem i o dziwo aparat xiaomi włączył się ułamek sekundy szybciej niz samsunga. Rozumiem, że aktualizację spowalniają telefon itp. ale czyściłem telefon, wykonywałem wipe cache oraz repair apps i nie pomogło.

Przed chwilą wymieniłem porysowane szkła na nowe na 2 obiektywach (wszystkich jest 4, Galaxy a52) i zauważyłem lekką poprawę szybkości działania. Stąd też moje pytanie - czy to szkło mogło mieć taki negatywny wpływ na aparat?
8 Odpowiedzi
SzPSo
Voyager
Opcje
W tym urządzeniu jest 4 GB RAM podpowiem ze ja mam 6 u mnie to trwa sekundę no półtorej
Szyso
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@MarcellGalaxer Witam. Proszę sprawdzić w opcji programisty jaki jest czas reakcji przejść? Najlepiej proponuję ustawić na 0.5xScreenshot_20220521-210644_Settings_2811_1653160199.jpg
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Ja też mam 6 GB RAM. W Polskiej sprzedaży nie ma chyba A52 z 4 GB RAMu.
0 Like
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Ok, u mnie było na 1x, na 0,5x faktycznie trochę szybciej, dziękuję.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Proszę bardzo. Pozdrawiam
SzPSo
Voyager
Opcje
Wybacz gdybym pojoł parametry każdego urządzenia to rzekl bym ze bym zwariował od przesytu danych w karzdym bądź razie szkło nie ma wpływu na prędkość uruchamiania się aplikacji aczkolwiek mogę zapytać ile masz wolnej pamięci po wyczyszczeniu okien i odsiezeniu pamięci nie posiadając powiadomień w pasku
Szyso
0 Like
MarcellGalaxer
Pathfinder
Opcje
Ok nie ma problemu.
Zazwyczaj wolnej pamięci mam około 2 GB - 2,2 GB wolne. Czasami po wyczyszczeniu zdarzy się 2,5 - 2,7 GB.
0 Like
SzPSo
Voyager
Opcje
Ja mam takie zużycie note9
Szyso
0 Like