Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Synchronizacja Samsung Notes

(Temat utworzony: 13-09-2023 12:48 AM)
344 Wyświetlenia
Rodotka
Apprentice
Opcje
Hej!

Czy ktoś z Was miał problem z synchronizacją udostępnionych notatek Samsunga? Znajomy udostępnił mi notatkę, a kiedy ją przerobiłam (dodałam zaledwie kilka podpunktów i zmieniłam kolor czcionki) i z niej wyszłam, przy notatce pojawił się wykrzyknik i informacja o błędzie synchronizacji (widoczne na printscreenie). Potem nie mogłam już nawet edytować notatki, tylko pobrać ją na urządzenie i mieć do wglądu bez możliwości zmian. Dodam jeszcze że mamy na bieżąco aktualizowane wersje aplikacji. 

image

0 Like
15 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Właśnie odinstalowałem i zainstalowałem aplikację i po wejsciu w nią wyswietla się opcja aby ustawić synchronizację w ustawieniach i tam już niestety takowej funkcji nie ma, w chmurze tak samo a kiedyś miałem, więc chyba już jestem skazany na stratyScreenshot_20230722_151210_Samsung Notes.jpgScreenshot_20230722_151218_Samsung Notes.jpg
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@FG_Test23 Jaki telefon i tablet? Przesyłasz dane między względnie nowymi urządzeniami, czy dzieli je generacja? Pamiętaj, żeby NIE CZYŚCIĆ danych aplikacji Notatki, bo usuniesz sobie wszystkie notatki na danym urządzeniu.

Synchronizację danych możesz włączyć też tu:

Ustawienia > Konta i kopia zapasowa > Zarządzanie kontami > Konto samsung > Synchronizuj konto > Notatki samsung > Włączyć.

0 Like
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
Galaxy S23 ultra I Galaxy Tab s6 lite. Znam wszystkie opcje synchronizacji i danych aż nad to. Dane czyściłem po przeniesieniu notatek i ponownym ich przywróceniu. Na smartfonie nie mam żadnych ważnych notatek, na tablecie już tak. Nie mam opcji synchronizacji notatek w samsung cloud ani aplikacji.
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@FG_Test23, możesz jeszcze spróbować, jak się zachowa jedno z obecnych Twoj urządzeń z jakimś innym z rodziny Galaxy. To może podpowiedzieć, gdzie szukać rozwiązania. I mimo wszystko możesz zrobić Wipe Cache Partition oraz Repair Apps, jeśli jeszcze nie robiłeś, bo to nie usuwa żadnych Twoich danych czy plików. 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

funtownflamer
First Poster
Opcje
Cześć, czy ktoś miał może problem z synchronizacją między urządzeniami? Od około tygodnia moje Notatnki Samsung nie synchronizują się między tabletem (Galaxy Tab S9+), a smartfonem (Galaxy Note 20 Ultra). Na razie nie znalazłem tego samego problemu w innych aplikacjach. Może ktoś już z czymś takim się zetknął i zna rozwiązanie?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@funtownflamer Kiedy miałem taki problem, wystarczyło wylogować i zalogować się na konto samsung po raz kolejny na obu urządzeniach. Czasem trzeba jeszcze w ustawieniach samej aplikacji Notatki wyłączyć, a następnie włączyć na nowo synchronizację.