Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SMS zamiast poczty głosowej?

(Temat utworzony: 09-06-2023 10:13 AM)
397 Wyświetlenia
Abisai78
Helping Hand
Opcje

Cześć Wszystkim, tym razem taki problem: czy da się w jakiś sposób ustawić telefon/kartę SIM (mowa o S23+) żeby po jej wyłączeniu (używam DualSIM i myślę o wyjeździe na wakacje) każdy dzwoniący otrzymywał SMS z wybraną treścią?

Wiem, że można nagrać komunikat poczty głosowej, ale generalnie jej nie używam i na razie szukam innych opcji.

Znalazłem dość fajną apkę MacroDroid, która ma coś takiego, ale karta musi zostać aktywna, no i apka chodzić w tle... 

PS. Karta w Play.

0 Like
2 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Abisai78 Ze strony telefonu/aplikacji karta SIM będzie musiała być włączona karta SIM, aby telefon/aplikacja mogły przesłać cokolwiek dzwoniącemu. Akcja powoduje reakcję i aby była reakcja, najpierw musi być akcja - jeżeli karta SIM jest wyłączona i nie dochodzi żaden sygnał do urządzenia (bo tak to działa) to na pewno nie wywołasz reakcji zwrotnej na urządzeniu. Dopytaj operatora czy będzie miał możliwość włączenia takiej usługi po swojej stronie. W innym wypadku zostaje korzystanie z apki, o której wspominałeś w swoim pytaniu.

jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie znam takiej apki której szukasz aby działała po wyłączeniu karty SIM.
Karta musi działać aby wysłać wiadomość z danego numeru.
Pozostaje tobie tylko ustawienie poczty głosowej i nie rozumiem jaki masz w tym problem i szukasz czegoś innego.
Robisz ustawienie takie na poczcie,że odrazu przy pierwszym sygnale włącza się poczta z daną informacją dla dzwoniącego.