Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Krokomierz krokomierzowi nie równy

(Temat utworzony: 09-06-2023 01:59 PM)
834 Wyświetlenia
gqx
Pathfinder
Opcje
Witam, różne aplikacje krokomierza pokazują mi różne przeliczniki km/kroki albo kroki/km. Np samsung health ma przelicznik 1000 kroków to 800 metrów, a bardziej niezależna apka Leap fitness group daje 700 metrów! To skąd mam wiedzieć który licznik jest bardziej prawdomówny?
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gqx  Jak dla mnie to aplikacja SH pokazuje w miarę prawidłowo. Powiedzmy że twój każdy krok ma 80 cm to wszystko by się zgadzało. Jak dla mnie zliczanie kroków przez różne urządzenia czy aplikacje są tylko orientacyjne a nie wiarygodne.

gqx
Pathfinder
Opcje
Ale która jest bliżej prawdy, ta co pokazuje 70 cm na krok czy 80??
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@gqx  Już to napisałem że 1000 X 0.80 daje nam 800m. W przybliżeniu krok dorosłej osoby wynosi ok. 60-80 cm, przy czym dolne granice to kroki kobiece, a górne męskie.

gqx
Pathfinder
Opcje
Aha w tym sensie
speeedgo
Pioneer
Opcje
Też pytanie czy w obu aplikacjach podawałeś swoją wysokość, jeżeli tak to czy tą samą
cccccc1
Voyager
Opcje
Przejdz 700 metrów i sprawdź która aplikacja tyle pokazała.
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Nigdy to nie będzie idealne bo to takie zabawki trochę jakby a większość ludzi wierzy w to jak nic że aż czasami są zdziwieni że idą i im nie liczy albo nie idą i im liczy. Bo nie ma yrzadzenia na tyle mądrego żeby wiedziało dokładnie. Wystarczy pomyśleć jak coś na ręce może liczyć kroki , praktycznie musiało by być na nodze żeby zawsze liczyło. Tutaj jest na ręce więc ponarzyc o porządnym pomiarze a w ogóle yo każdy człowiek inaczej chodzi i ma różnej długości nogi. To wszystko to jest z bardzo wielkim uśrednieniem robione od tak a nie jako porządne urządzenie treningowe lub orecyzyjny pomiarze. To popristu zabawki które z grubsza coś tam liczą. 😉