05-12-2023
02:47 PM
– ostatnio edytowany
06-12-2023
09:36 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Czy ktoś ma taką opcję w one ui 6 że po podłączeniu usb smartfon działa jako kamera do laptopa? Google miało to wprowprowadzić w android 14 ale jak podłączam przez usb c to takiej opcji nie widzę na galaxy a33 5g???
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
2 Rozwiązania
Zaakceptowane rozwiązania
05-12-2023 06:05 PM — edytowano 05-12-2023 06:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-12-2023 07:38 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@maciejkl, One UI 6 nie oferuje takiej funkcjonalności. Za pomocą aplikacji DroidCam możesz łatwo wykorzystać smartfon jako kamerkę internetową.
05-12-2023 03:22 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-12-2023 04:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-12-2023 04:39 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Mogę się mylić, ale ta funkcja chyba nie została zaimplementowana z androida 14.
05-12-2023 06:05 PM — edytowano 05-12-2023 06:08 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
05-12-2023 07:38 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@maciejkl, One UI 6 nie oferuje takiej funkcjonalności. Za pomocą aplikacji DroidCam możesz łatwo wykorzystać smartfon jako kamerkę internetową.
06-12-2023 05:18 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Tak przy okazji taka ciekawostka, kilkanaście lat temu wykorzystywałem Galaxy S (czyli S1) albo Galaxy S2 jako kamerkę internetową. Prawdopodobnie stosowałem wspomniany tu DroidCam ale głowy nie dam. W każdym razie był to jeden z wymienionych poprzednio Samsungów. Jak słyszę, że producenci smartfonów na Androidzie 14 dostaną opcję dodania takiej opcji ... to jestem normalnie w szoku. Jak ten postęp szybko postępuje ... 😲😀
19-06-2024 03:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
19-06-2024 07:38 PM — edytowano 20-06-2024 11:47 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Cześć. Co prawda nie mam Galaxy Tab S8+ ale czasami używam kamer telefonów z laptopem. Co do pytania jak z tego korzystać to nie wiem czy o to chodzi ale spróbuję. Najpierw zapewne trzeba włączyć udostępnianie kamery na tablecie i telefonie jak na poniższym zrzucie (w Windowsach robi się to inaczej). Taka praktyczna uwaga telefon trzeba odblokować bo inaczej ekran będzie czarny. Ja czasami korzystam z kamer w telefonach przy okazji rozmów grupowych video (Meet). PODCZAS ROZMOWY można zmieniać kamery między kamerami laptopa a kamerami odpowiednio ustawionych telefonów a dodatkowo w telefonach można przełączać kamery przednie i tylne. Ma to pewne zalety, nie tylko kamery telefonów są lepsze (zwłaszcza tylne) od kamery laptopa, pokazywanie różnych ujęć podczas rozmowy też ma swoje zalety. Przełączanie między kamerą laptopa a podłączonego do niego jednego telefonu jest proste. W przypadku większej ilości telefonów przełączanie jest trochę bardziej skomplikowane ale wykonalne (przynajmniej w Windowsach). Acha przełączanie jest robione z poziomu używanego programu komunikacyjnego (tutaj Meet). Nie wiem czy ten wpis coś pomoże ale ponieważ jak na razie niczego innego nie ma wiec ...
PS Zauważyłem, że moja odpowiedź z wczoraj w temacie 'Dot.: Używaj aparatu telefonu jako kamery internetowej dla tego tabletu' została połączona z wątkiem z zeszłego roku 'Smartfon jako kamerka internetowa Android 14'. Zazwyczaj dostawałem powiadomienie o czymś takim co zdecydowanie mi się podobało. Tym razem nie było powiadomienia ale przypadkowo to zauważyłem. W związku z tym aby moja odpowiedź nie wyglądała trochę dziwnie w nowym temacie odnoszącym się stricte do laptopów chciałbym ją uzupełnić. Np. w W11 kamery telefonów można podłączyć do laptopa poprzez ustawienia Windows jak na zrzucie poniżej.
19-06-2024 09:31 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj