Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Smartfon jako kamerka internetowa Android 14

(Temat utworzony: 05-12-2023 02:47 PM)
1528 Wyświetlenia

Też mam ten problem

maciejkl
Explorer
Opcje

Czy ktoś ma taką opcję w one ui 6 że po podłączeniu usb smartfon działa jako kamera do laptopa? Google miało to wprowprowadzić w android 14 ale jak podłączam przez usb c to takiej opcji nie widzę na galaxy a33 5g???

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie uruchomi Pan, dlatego że na ten moment funkcja kamery internetowej działa tylko na telefonach Google Pixel z androidem 14. Według zapewnień producenci smartfonów które dostaną androida14 będą mieli możliwość dodać taką opcję.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maciejkl, One UI 6 nie oferuje takiej funkcjonalności. Za pomocą aplikacji DroidCam możesz łatwo wykorzystać smartfon jako kamerkę internetową.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

9 Odpowiedzi
FG_Test23
Black Belt 
Opcje
A jej przypadkiem nie ma już w połączeniu z SmarTMonitorami? Na M7, to Samsung promował, to że Smartfon służył jako kamerka do spotkań z tego co pamiętam 🫤, to chyba na laptopie też przejść jakoś powinno 🤔
maciejkl
Explorer
Opcje
Jest opcja routera, ladowanie, transfer ale użyj jako kamery nie ma. Może samsung tego nie wprowadził w one ui
0 Like
horuseus72
Pioneer
Opcje
One ui 6 jest mocno okrojone pod względem funkcji.
Mogę się mylić, ale ta funkcja chyba nie została zaimplementowana z androida 14.
Rozwiązanie
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Nie uruchomi Pan, dlatego że na ten moment funkcja kamery internetowej działa tylko na telefonach Google Pixel z androidem 14. Według zapewnień producenci smartfonów które dostaną androida14 będą mieli możliwość dodać taką opcję.
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@maciejkl, One UI 6 nie oferuje takiej funkcjonalności. Za pomocą aplikacji DroidCam możesz łatwo wykorzystać smartfon jako kamerkę internetową.

wirat
Helping Hand
Opcje

Tak przy okazji taka ciekawostka, kilkanaście lat temu wykorzystywałem Galaxy S (czyli S1) albo Galaxy S2 jako kamerkę internetową. Prawdopodobnie stosowałem wspomniany tu DroidCam ale głowy nie dam. W każdym razie był to jeden z wymienionych poprzednio Samsungów. Jak słyszę, że producenci smartfonów na Androidzie 14 dostaną opcję dodania takiej opcji ... to jestem normalnie w szoku. Jak ten postęp szybko postępuje ... 😲😀

Zhomer
Pioneer
Opcje
Witam. W ustawieniach w Yalaxy Tab s8+ znałazłem coś takiego jak *Używaj aparatu telefonu jako kamery internetowej dla tego tabletu.*.. Jak z tego korzystać? Połączyłem ze swoim S23 Ultra, ale niewiem gdzie i jak kamerę odtworzyć. Dziękuję z góry
0 Like
relativ
Helping Hand
Opcje

Cześć. Co prawda nie mam Galaxy Tab S8+ ale czasami używam kamer telefonów z laptopem. Co do pytania jak z tego korzystać to nie wiem czy o to chodzi ale spróbuję. Najpierw zapewne trzeba włączyć udostępnianie kamery na tablecie i telefonie jak na poniższym zrzucie (w Windowsach robi się to inaczej). Taka praktyczna uwaga telefon trzeba odblokować bo inaczej ekran będzie czarny. Ja czasami korzystam z kamer w telefonach przy okazji rozmów grupowych video (Meet). PODCZAS ROZMOWY można zmieniać kamery między kamerami laptopa a kamerami odpowiednio ustawionych telefonów a dodatkowo w telefonach można przełączać kamery przednie i tylne. Ma to pewne zalety, nie tylko kamery telefonów są lepsze (zwłaszcza tylne) od kamery laptopa, pokazywanie różnych ujęć podczas rozmowy też ma swoje zalety. Przełączanie między kamerą laptopa a podłączonego do niego jednego telefonu jest proste. W przypadku większej ilości telefonów przełączanie jest trochę bardziej skomplikowane ale wykonalne (przynajmniej w Windowsach). Acha przełączanie jest robione z poziomu używanego programu komunikacyjnego (tutaj Meet). Nie wiem czy ten wpis coś pomoże ale ponieważ jak na razie niczego innego nie ma wiec ...

20240619_173715.jpg

PS Zauważyłem, że moja odpowiedź z wczoraj w temacie 'Dot.: Używaj aparatu telefonu jako kamery internetowej dla tego tabletu' została połączona z wątkiem z zeszłego roku 'Smartfon jako kamerka internetowa Android 14'. Zazwyczaj dostawałem powiadomienie o czymś takim co zdecydowanie mi się podobało. Tym razem nie było powiadomienia ale przypadkowo to zauważyłem. W związku z tym aby moja odpowiedź nie wyglądała trochę dziwnie w nowym temacie odnoszącym się stricte do laptopów chciałbym ją uzupełnić. Np. w W11 kamery telefonów można podłączyć do laptopa poprzez ustawienia Windows jak na zrzucie poniżej.

20240620_110842.png

0 Like
Zhomer
Pioneer
Opcje
Rozumiem o co chodzi. I to mi się podoba. Dzięki za info
0 Like