Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Silent notifications do not show on lock screen

(Temat utworzony: 26-05-2023 04:51 PM)
227 Wyświetlenia
Coyote2
Journeyman
Opcje
When I change any app's notifications from "Allow sound and vibration" to "Silent" and leave "Lock screen" option on allowed, notifications do not show on the lock screen as if the "Lock screen" option does not do anything. Only if I leave notifications on "Allow sound and vibration", the "Lock screen" option actually changes whether new notifications show up on lock screen, which sounds like a but no. 1 to me.

No. 2 is that when I choose "Allow sound and vibration", go to "Notification categories", choose a category and turn "Vibrate" off, notifications still vibrate!

To sum up, those two (what I think are) bugs are stopping me from showing notifications on lock screen while keeping its vibrations off.

(tested all that on "Vibrate" system's sound mode, which is what I use)

image

0 Like
4 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@Coyote2 Postujesz na polskim forum, więc jeżeli chcesz odpowiedzi, to pisałbym po polsku.

Problem pojawia się tylko w aplikacji Messenger, czy także w innych? Jeżeli tylko w jednej apce, to najpierw próbuj ją zreinstalować. Jeżeli to dalej nie działa, albo problem jest rozlany na inne apki, wyzeruj preferencje aplikacji:

Ustawienia > Aplikacje > Zeruj preferencje aplikacji

Jeżeli to również nie podziała, zrób reset wszystkich ustawień. Będziesz musiał jeszcze raz nadać aplikacjom różne zezwolenia, ale tym razem powinno już działać normalnie. Żadne dane i multimedia nie zostaną usunięte.

Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Zresetuj wszystkie ustawienia

Coyote2
Journeyman
Opcje
Hej, dzięki za odpowiedź.
Mowa o wszystkich apkach, nie tylko o mesie. Reset ustawień nie pomaga. To tylko u mnie taki problem? Próbowałeś może zreplikować czy to nie jest ogólny bug jakiś?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Coyote2 Dla mnie wygląda jak bug. W zasadzie wszystkie powiadomienia na swoich urządzeniach mam ustawione na ciche i nigdy nie spowodowało to u mnie problemów z ich wyświetlaniem. Jeżeli to co zrobiłeś nie podziałało, zrób jeszcze wipe cache, a jeżeli to również nie przyniesie rezultatów -> prześlij raport o błędach:

1. Wipe cache:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

2. Raport o błędach:

Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach

Coyote2
Journeyman
Opcje
Dzięki, spróbuję
0 Like