Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Internet Browser Beta - wpisany adres jest wyszukiwany w Google

(Temat utworzony: 06-04-2022 11:02 AM)
799 Wyświetlenia
EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje

Od pewnego czasu, po wpisaniu w pasku adresu strony internetowej, ten adres wyszukiwany jest w domyślnej wyszukiwarce, zamiast wyświetlać tę stronę. Co ciekawe, czasem przeglądarka przejdzie na wskazany adres, ale najczęściej wyświetla wyniki Google.

Wiem, że to wersja Beta i może mieć niedociągnięcia, ale chciałem skonsultować z innymi użytkownikami, czy to tylko mój problem, czy też inni też to zauważyli.

Resetowałem dane przeglądarki i cache - bezskutecznie. 

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje

Jasne, dlatego pisałem, że zdaję sobie z tego sprawę i pytałem, czy ktoś tego doświadczył.

Znalazłem rozwiązanie: Należy WYŁĄCZYĆ opcję "Pokaż sugestie wyszukiwań i witryn www". To przywraca normalne funkcjonowanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Nie zauważyłem takiego problemu u siebie. Możesz podać przykład strony, jaka się wyszukuje w Google, zamiast przejść na konkretną stronę?
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
Ustaw ją jako domyślną przeglądarkę.
W smartfonie wybierz.
Ustawienia-aplikacje- Samsung Internet i kliknij na nią - aplikacja przeglądarki - wybierz Samsung Internet jako domyślną.
W Samsung Internet wybierz
Ustawienia - wyszukiwanie na pasku adresu- wybierz Google i włącz na dole suwak (pokaż sugestie wyszukiwań i witryn WWW).
0 Like
EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje

Wszystko tak mam ustawione. Wpisuję np.: www.allegro.pl, a przeglądarka zamiast otworzyć stronę, wyrzuca mi wynik wyszukiwania frazy "www.allegro.pl" w domyślnie ustawionej wyszukiwarce z paska adresu (czyli u mnie Google)

0 Like
EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje

Ok, zauważyłem już co jest problemem.

Zapomniałem dodać, że używam tabletu Samsung Galaxy Tab S7. Okazało się, że sytuacja ma miejsce tylko w przypadku używania oryginalnego etui Samsunga do tego tabletu, z klawiaturą. Kiedy naciskam Enter, następuje wyszukiwanie, a nie zatwierdzenie adresu. Do tej pory tak nie było - któraś z ostatnich aktualizacji to spowodowała. W produkcyjnej wersji przeglądarki (nie Beta) problem nie występuje.

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@EuGeneWolfe  No cóż w końcu to wersja beta więc mogą być różne problemy 

0 Like
Rozwiązanie
EuGeneWolfe
Pioneer
Opcje

Jasne, dlatego pisałem, że zdaję sobie z tego sprawę i pytałem, czy ktoś tego doświadczył.

Znalazłem rozwiązanie: Należy WYŁĄCZYĆ opcję "Pokaż sugestie wyszukiwań i witryn www". To przywraca normalne funkcjonowanie.