Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung health nie wyświetla wyniku snu oraz nie wykrywa automatycznego treningu

(Temat utworzony: 20-11-2023 09:08 PM)
1505 Wyświetlenia
seabiva
Student
Opcje
Co się dzieje z aplikacją?!

Od 10 października aplikacja przestała podawać dane dotyczące wyniku oraz faz snu (dane zbierała z opaski fit2). Na opasce dalej wyświetla się kolorowy pasek z fazami, więc jak rozumiem, zmieniło się coś w aplikacji.
Czy da się to ponownie włączyć? Czy usługa zostaje wyłączona całkowicie?
Zdaję sobie sprawę, że wyniki nie były "naukowe" ale lubiłam to czasami sprawdzać.
Nie chodzi mi o czas snu ani cel - te dane dalej są wyświetlane.

Apka przestała również zliczać automatycznie wykrywane treningi. Często zapominam uruchomić je ręcznie, dlatego lubiłam funkcję wykrywania automatycznego. Ale od początku listopada, mimo odbywania treningów, dane nie zapisują się w aplikacji.

Co tu się dzieje?
0 Like
Jerry93
Helping Hand
Opcje
Teraz jeżeli śpisz bez wstawania np. 8 godzin, wyniki jakości snu są ok.
***** zaczynają się gdy np. masz przerwę po 4 godzinach /np. na WC/ i później śpisz jeszcze 3 godziny.
Aplikacja nie opisuje jakości snu z 7 godzin tylko z najdłużej jej części czyli w tym przypadku 4 godzin.
Te również przespane pozostałe 3 nie są brane pod uwagę.
Z tego względu w moim przypadku wyniki nie są miarodajne, gdyż rzadko udaje mi się przespać ciągle 7,8 godzin i wyskakuje komunikat "niewystarczająca ilość snu".
Jerry93
Helping Hand
Opcje
Dzisiejszy odczyt.
Spałem ponad osiem godzin z przerwą.
Ocena jest tylko z pierwszej części snu 5h 9m i wynik tylko "zadawalający", pozostałe 3 godziny wyleciały w kosmos.Screenshot_20231121_091337_Samsung Health.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Jerry93@seabiva, w takim razie warto zgłosić błąd w następujący sposób: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C...

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Marcin_123
Explorer
Opcje
Po aktualizacji watcha 4 aplikacja health w telefonie nie zliczacza danych dotyczących snu, pokazuje,zeby dane snu wprowadzic recznie😜Co z tym zrobić?
0 Like
Danylewy
Troubleshooter
Opcje
Najlepiej sprawdzić sen na zegarku, a następnie zsynchronizować w telefonie
Marcin_123
Explorer
Opcje
Ale wcześniej synchronizowalo się automatycznie-przed aktualizacją.
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin_123, Czasami dane synchronizują się po czasie. Rozumiem, że ręczna synchronizacja działa bez problemu ?

Marcin_123
Explorer
Opcje
Właśnie nie działa od 3 stycznia jak zaktualizowałem zegarek😐
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Marcin_123, Uruchom ponownie oba urządzenia oraz sprawdź, czy na zegarku masz zainstalowane wszystkie aktualizacje aplikacji.

Na zegarku: Sklep Play --> Zarządzaj aplikacjami

Marcin_123
Explorer
Opcje
Wyłączyłem urządzenia, aplikacje są aktualne i nadal się nie synchronizuje....Chyba pozostaje poczekać aż coś Samsung naprawi....Ja mam stary watch4 może dlatego?
0 Like