Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Galaxy S20 FE 5G problem z pamięcią sieciową

(Temat utworzony: 13-09-2021 07:13 PM)
657 Wyświetlenia
Adam851
Explorer
Opcje

Kiedy próbuje dodać dysk sieciowy SMB to dostaje komunikat - Nie mozna polaczyc. Upewnij sie ze adres i inne dane sa prawidlowe, po czym sprobuj ponownie. Dodam ze dane sa prawidlowe bo tym samym adresem IP, loginem i haslem z poziomu windowsa dysk sieciowy sie otwiera. Czy ktos wie jak rozwiazac ten problem? Z gory dziekuje za pomoc.

9 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@mirudo24  @kamil40013  @vdsl2  Macie jakieś pomysły?

@Adam851  Może dysk wymaga też odpowiedniej aplikacji ... 🤔

0 Like
Adam851
Explorer
Opcje

Huawei P30 Pro nie wymagał żadnych aplikacji tylko łączył się bez problemu. Nie można się  łączyć ani po FTP ani smb .Dysk jest widoczny. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adam851  Proszę sprawdzić podlinkowany powyżej temat

Adam851
Explorer
Opcje

Czyli w routerze musze zmienić smb ? Ale czy to też usprawni ftpa ?

0 Like
Adam851
Explorer
Opcje
Sprawdziłem i niestety zmiana na routerze smb sprawiła że oprócz dysku widzę jeszcze serwer na routerze ale rez się z nim nie łącze
0 Like
Adam851
Explorer
Opcje

Nie zadziałało. Zainstalowałem Total Commandera i za jego pomocą widzę dysk.

0 Like
Stasziu
Apprentice
Opcje
Posiadam telefon Galaxy S21+ i korzystam z aplikacji "Moje Pliki" od Samsunga. Serwer w domu jest aktualnie postawiony na Windows 11 i są zastosowane wszystkie wymagane ustawienia aby się do udostępnionego dysku podłączyć. Nie ma problemu podłączyć się do niego z innego komputera, lecz na telefonie po wpisaniu całego adresu to jest: PUBLICZNY IP\Adres dysku, wyświetlana jest informacja: Nie można połączyć. Upewnij się że adres i inne dane są prawidłowe. Tak jak na załączonym zdjęciu. Próbowałem FTP, SFTP oraz SMP lecz za każdym razem efekt jest ten sam. Korzystam z logowania anonimowego jako że te nie są wymagane aby się podłączyć. Czy ktoś wie w jaki sposób podłączyć się do udostępnionego dysku? Bardzo dziękuję za wszelkie rady.

image

0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!
Rozumiem, że komputery z zewnątrz(internet) mogą się łączyć, a telefon nie?
0 Like