Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Dex

(Temat utworzony: 02-07-2021 07:51 PM)
4232 Wyświetlenia
BAN928
Pioneer
Opcje

Witam
Posiadam telefon Samsung A20e, chciałem go połączyć z aplikacją "Samsung DeX". Niestety, aplikacja nie wykrywa urządzenia, debugowanie USB jest włączone w opcjach programisty. Ktoś wie co robić?
Z góry dzięki

Przejdź do rozwiązania
60 Odpowiedzi
KamilAmb
Explorer
Opcje
Cześć, mam problem z podłączeniem funkcji samsung dex z telewizorem Sony XH9096 . Po wejściu w zakładkę WiFi direct na TV dopiero wtedy pokazuje się on na telefonie abym mógł połączyć. Niestety po próbie połączenia się z TV wyskakuje komunikat o błędzie (screen w załączniku)

image

image

0 Like
AdamZF
Voyager
Opcje
Cześć!
Czy wcześniej wszystko działało? Problem może leżeć po stronie telewizora, niekoniecznie telefonu. Jeśli masz taką możliwość, to spróbuj z innym telewizorem.

Pozdro!
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KamilAmb, Spróbuj odłączyć TV z prądu na kilka minut i następnie spróbować ponownie. Na telewizorach Samsung też czasami pojawia się taki komunikat, a przytrzymanie przycisku zasilania nie robi nic innego jak miękki reset telewizora.

DonGrigori
Pathfinder
Opcje
Posiadam model X94K i chciałbym go podłączyć z s23Ultra. Za żadne skarby mi się to nie udaje. Szukam wiec rad tu i na forum sony. Może ktoś też ma tv od sony i jakoś mnie naprowadzi.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Chcesz uruchomić tryb DeX, Chromecast czy jeszcze coś innego? Próbujesz łączyć przewodowo czy bezprzewodowo?

0 Like
DonGrigori
Pathfinder
Opcje
Dex bezprzewodowo. Przewodem śmiga bez problemu.

Przesyłanie obrazu z aplikacji (chromecast) działa. Filmy i zdjęcia również przesyłam na ekran tv bez problemu. Przy pomocy apki google home ekran telefonu też na bieżąco mogę wyświetlić na tv.

Mieli dłuższy czas bez powodzenia jedynie gdy proboje się połączyć poprzez DEX lub Smart View
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wyłącz telewizor. Najlepiej wyciągnąć wtyczkę z prądu po wyłączeniu za pomocą pilota lub skorzystać z opcji ponownego uruchomienia z poziomu ustawień telewizora. Zwykłe wyłączenie i włączenie pilotem nie spowoduje ponownego uruchomienia systemu na telewizorze. Dodatkowo ponownie uruchom telefon.

0 Like
DonGrigori
Pathfinder
Opcje
Sprawdzane, niestety bez skutku.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@DonGrigori, a czy masz możliwość czy DeX działa prawidłowo na innym telewizorze? Ciężko powiedzieć czy to wina telefonu czy też telewizora.

0 Like
DonGrigori
Pathfinder
Opcje
No niestety. W zakładce widzi 2 inne tv u sąsiadów. Mojego brak :smiling-face:
0 Like