Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung DEX i granie w gry 60 FPS

(Temat utworzony: 30-11-2022 11:02 AM)
934 Wyświetlenia
TomaszH_
Pioneer
Opcje
Hej. 
Mam Galaxy S21 FE z Androidem 13. Lubię grać w grę na Androida Dawn of Zombie. Aktualmie gram na Windowsie korzystając z emulatora. Niestety gra ta na emulatorze działa źle. Pomyślałem więc że uruchomię DEX. Mam przewód USB-C USB-C wysokiej jakości (Thunderbolt 4 i USB4). Niestety po podłączeniu telefonu do komputera i uruchomieniu na Windowsie aplikacji DEX mam jakieś 20 FPS i obraz nie jest płynny, nie nadaję się do gry. W opcjach telefonu i w opcjach aplikacji na Windowsa nie znalazłem niczego co mogłoby zwiększyć ilość FPS. Czy da się to jakoś obejść, abym mógł sobie pograć w te grę na dużym ekranie? Sama gra obsługuje 60 FPS. Czytałem że DEX Windows obsługuje 60 FPS ale u mnie tego nie ma pomimo zastosowania przewodu wysokiej jakości. Może podłączę telefon bezpośrednio do monitora za pomocą przewodu USB-C HDMI? Czy wtedy będę miał płynny obraz 60 FPS w DEX? Wiem, że Samsung wydał przewód EE-I3100FBEGWW. Jest drogi ale mógłbym go zakupić jakbym miał pewność, że będę miał 60 FPS w DEX. Doradźcie proszę. 
0 Like
2 Odpowiedzi
PatrykF
Expert
Opcje

@TomaszH_ Hej! O ile się nie mylę, DEX na Windowsie ma właśnie obniżone FPSy do maksymalnie 30 klatek na sekundę. Spore znaczenie na pewno ma też kabel USB i port do którego jest podpięty. Generalnie aby obsługiwać DEX w 60FPS potrzebowałbyś łączyć się właśnie przez kabel HDMI do monitora/telewizora. Zaznaczę jednak, że sporo zależy od samej gry i wydajności procesora. W niektórych bardziej wymagających tytułach możesz nie dać rady osiągnąć 60 FPSach przez ograniczenia sprzętowe.

KUDZISKO
Apprentice
Opcje
Siemano, Mam S20 FE i z DEX kożystam tylko przy pomocy stacji dokującej od Samsunga. Stacje dokującą mam podpiętą do monitora przy pomocy kabla HDMI 2.0, rozdzielczość obrazu 2K i mam normalnie 60hz odświerzanie. W grach nie testowałem ale filmy na youtube odtwarzają się bez priblemów w 60fps. Może zamiast kabla usbc-hdmi warto było by się zainteresować stacją dokującą. Ja kupiłem ją używaną za 100zł i można do niej podpiąć kabel ethernt oraz 2x urządzenia usb np. mysz i klawiatura, tylko że stacja wymaga zasilania ładowarką 25w bo na 15w mi nie działa. Mam nadzieje że coś niecoś pomogłem, pozdrawiam :smiling-face:
0 Like