Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co sądzicie o Gestach? A Może Przyciski?

(Temat utworzony: 04-12-2022 08:05 PM)
1369 Wyświetlenia
Adikkiel
Voyager
Opcje
Osobiście jestem zadowolony z Gestów (z paskiem na dole), są proste i mam wrażenie że lepiej działają niż przyciski (lubię gest powrotu bo jest na każdej wysokości).

Wiem że nie wszyscy lubią gesty, ale staram się przekonać ludzi wokół siebie żeby też spróbowali, kto wie może im się spodoba. 

A wy? Z której wersji sposobu nawigacji korzystacie? 
0 Like
16 Odpowiedzi
Robetro
Navigator
Opcje
A53 na mesie w dymku jak ustawione jest większe pole do wyłapywania gestu nie działa czasem kawałek klawiatury, na snapie to w ogóle wstecz ciężko ma wyłapać. Na Xiaomi jakoś lepiej a w Samsungu podziękuję
0 Like
jerrox
Voyager
Opcje
Myślę, że wszystko jest kwestią przyzwyczajenia ale gesty są według mojej opinii naturalnym sposobem nawigiwania po systemie, po prostu łatwo i przyjemnie. Pozdrawiam 🙂
Aga844
Navigator
Opcje
W Xiaomi gesty nie przypadły mi do gustu, natomiast w Samsungu a52s bardzo je polubiłam w wersji z 3 liniami na dole. Nie wyobrażam sobie powrotu do przycisków.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Adikkiel  Witam

Zdecydowanie gesty

cyberman
Troubleshooter
Opcje
Ja również gesty. Łatwiej obsługiwać telefon prawa lub lewą ręką.
0 Like
Matinek
Troubleshooter
Opcje
Podobają mi się osobiście najbardziej te ogólne bez podziału na trzy części na dole Ale. Właśnie to Ale niestety musiałem zrezygnować przynajmniej na te trzy stałe miejsca na dole. Ponieważ ten jeden ogolny jest źle wymyślony przez samsunga i koliduje z innymi aplikacjami niestety. Nie zauważyłeś tego ???. Ja już pisałem o tym gdzie indziej, gest fajny do powrotu wygodny bo na każdej wysokości działa ale wielkim minusem jest ze działa z obu stron ekranu. Powinien tylko z prawej tak jak na przyciskach dotykowych jest. Dużo aplikacji ma właśnie opcjonalne menu wysuwane przez gest przesunięcia z lewego brzegu ekranu a gest cofania blokuje i nie można otwierać takich menu co jest upierdliwe. Napisałem nawet do samsunga żeby to poprawili, w sumie wystarczyło by zlikwidować gest cofnięcia z lewego brzegu ekranu.
CarMelka
Pathfinder
Opcje
Zdecydowanie gesty, zakochałam się w nich podczas zapoznania z moim pierwszym Samsungiem (wtedy to był S10e). Po przesiadce z Sony Xperia było to naprawdę krokiem w przód. Nie wyobrażam sobie korzystać ze smartfona inaczej niż gestami w wersji z jedną dużą belką. Przy okazji dodam, że lekką ją zmodyfikowałam zmieniając jej kolor na mój ulubiony - fioletowy. Dzięki modułowi NavStar do FineLock. Na screenie można to zobaczyć.Screenshot_20221205_020417_Samsung Members.jpg
Aga844
Navigator
Opcje
Fajne, a jak to zrobić? Czy to jest opcja tylko dla flagowych telefonów Samsunga? Edit: już doczytałam, że dzięki modułowi 😉
Matinek
Troubleshooter
Opcje
A po co ci ten pasek? Jak i tak gest działa na całości nie trzeba w konkretny pasek brać. Nie lepiej bez ? zajmuje nie potrzebnie część ekranu. I nie przeszkadza Ci to o czym ja pisałem że gesty kolidują z aplikacjami ?