Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 po aktualizacji do Android 13 brak możliwości zmiany stylu zegara AOD

(Temat utworzony: 17-11-2022 10:00 PM)
1364 Wyświetlenia
Dissnej
Explorer
Opcje
Po aktualizacji S21 do A13 opcja "Styl zegara" Always On Display jest nieaktywna/wyszarzona. 
Kanut9191
First Poster
Opcje
Cuż mogę dodać..jak włączam z ikonki czy w ustawieniach po zablokowaniu ekranu nie działa. Nie używam tego bo się nie da. A dzisiaj podczas ładowania włączyło się samo...i potem nic. Ok pół godziny temu wziąłem telefon bo nie używałem i też włączyło się samo 2 razy. Mam dość tego AOD'a !!!
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kanut9191, jak masz ustawiony ekran Always On Display? Przejdź kolejno do: Ustawienia > Ekran blokady > Always On Display i napisz jaką posiadasz ustawioną opcję.

0 Like
Kanut9191
First Poster
Opcje
Powinno się wyświetlać jak się stuknie w ekran...ale jak chce to włączyć to się wyłącza po zablokowaniu ekranu 😛 Przypomnę że na dużo starszych telefonach to działa...
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kanut9191, czyli posiadasz włączoną funkcję wyświetlania ekranu AOD po kliknięciu w wyświetlacz? Rozumiem, że funkcja nie działa prawidłowo i samoistnie wyłącza się po pewnym czasie. Wygląda na to, że wystąpił jakiś błąd w Twoim telefonie ponieważ funkcja działa prawidłowo i jak do tej pory nie było zgłoszeń podobnych do Twojego. Proponuję zatem przywrócić ustawienia fabryczne. Nie zalecam przywracania kopii zapasowej ponieważ wraz z nią mogą zostać przywrócone błędy.

[Poradnik] Jak wykonać hard reset?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

0 Like
Kanut9191
First Poster
Opcje
Nom ale właśnie tak się dzieje od przywrócenia ustawień fabrycznych...i nawet aktualizacja najnowsza nie pomogła. Nie zamierzam tego robić od nowa i spędzić 2 dni na ustawianiu oraz instalowaniu aplikacji. Nie jest mi to do szczęścia potrzebne no ale..troche siara. Pozdrawiam
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kanut9191, ewidentnie problem leży po stronie Twojego egzemplarza. Jeżeli nie zamierzasz podejmować dodatkowych kroków to pozostaje zgłosić błąd za pomocą aplikacji Samsung Members lub zgłosić się do punktu serwisowego.

[Poradnik] Jak zgłosić błąd do firmy Samsung?
https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b...

0 Like
Jędrula
First Poster
Opcje

Witam. od jakiegoś miesiąca użytkuję S 23FE z OneUi 6.0. Z poradników na YT można się dowiedzieć, że m.in. można edytować wygląd zegara poprzez zmianę kształtu wyświetlanych cyfr. U mnie tego nie mogę znaleźć. Niby w AOD są różne style zegara do wyboru ale są one nieedytowalne prócz palety kolorów. Ani nie ma opcji zmiany wielkości cyfr ani nie ma możliwości zmiany ich kształtu. Są tylko gotowe szablony do wyboru w których mogę zmienić jedynie kolor. Co robię nie tak?

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Żeby nam sie zmienil wygląd zegara na AOD musi Pan zmienić wygląd zegara na ekranie blokady.
W99
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam, można również zajrzeć do modułu Good Lock ( LockStar), tam jest też dużo możliwości
machakante
Journeyman
Opcje
The option to change the clock style in AOD literally disappeared 
0 Like