Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Program "SŁOWNIK" - brak możliwości odinstalowania lub aktualizacji, wielkość 0 bytes !

(Temat utworzony: 09-12-2024 01:01 PM)
245 Wyświetlenia
qip
Explorer
Opcje

Witam wszystkich.

Przenosząc programy ze starego telefonu na nowy, został przeniesiony z nimi również bardzo stary program o nazwie "SŁOWNIK dla urządzeń Samsung" VER. 3.003.010. Obecnie jest mi do niczego niepotrzebny i chciałbym się tego pozbyć!

Co najciekawsze ma wielkość 0 bytes, mogę go tylko wyłączyć, ale nie mogę odinstalować, zainstalować ponownie, czy zaktualizować. Ostatnia aktualizacja była, z tego co widziałem, 9 stycznia 2024 do w/w wersji, ale widać coś poszło nie tak skoro, zamiast mieć 7,66MB ma 0 bytes!

Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!

0 Like
10 Odpowiedzi
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Witam wygląda na to że podczas przenoszenia danych plik został uszkodzony. Wykonałbym zabieg Wipe Cache Partition.
Instrukcja:
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...
Jeżeli to nie pomoże pozostaje hard reset bez przywracania kopii zapasowej.
qip
Explorer
Opcje

Witam,

Czy po te operacji na pewno zostaną dane programów i ustawienia? (Android14 UII6.1). Poza tym czy to ma jakiś realny wpływ na zainstalowane programy?

Szukam sprawdzonego i optymalnego rozwiązania, gdyż hard resset nie bardzo mi się widzi - chodzi o konfiguracje ściągniętych programów.

Dzięki i pozdrawiam.

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Zabieg Wipe Cache Partition usuwa pamięć podręczną systemu co pomaga wyeliminować błędy w oprogramowaniu. Zabieg jest bezpieczny i nie usuwa danych z telefonu.
qip
Explorer
Opcje

Zrobiłem, ale bez rezultatu. 0 bytes, brak możliwości skasowania i aktualizacji. Tak w ogóle to gzie to siedzi? Może by to ręcznie uwalił? Jeszcze kwestia czy da radę się tam dostać jakimś sofcikiem?

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Można spróbować usunąć plik przez jakiś menadżer plików. Plik powinien znajdować się tutaj: Android --> data.
qip
Explorer
Opcje

Jest tam wiele programów, ale słownika nie ma, podobnie jak tych firmowanych przez Samsunga (pusty folder). Wiem, że być może Total Commander nie jest najlepszym narzędziem do przeglądania tego, ale widzi pliki hidden. Jak wrócę z pracy, to dobiorę się tam Part.Mgr., on widzi wszystkie rodzaje partycji i każdy plik, również po 2 krotnym ostrzeżeniu uwala co chcesz.

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
A próbował Pan odpalić ten słownik? Z tego co się dowiedziałem jest to aplikacja systemowa i dlatego nie ma możliwości usunięcia jej. Jeżeli słownik się odpali to znaczy że wszystko jest w porządku.
qip
Explorer
Opcje

Witam,

Hmm... nie bardzo wiem, gdzie tego szukać, gdyż w aplikacjach telefonu tego nie ma, jest tylko w "Ustawieniach --> Aplikacje". Zdawało mi się, że było to powiązane z klawiaturą Samsung, ale na obrazkach w sklepie Google widać co innego (przeglądarkę internetową). Sprawdzałem oczywiście kompleksowo Samsung Internet, 0 śladów, a innej przeglądarki nie używam. Generalnie zostało to przywleczone 2 lata temu, z kopii starego telefonu, (chyba A50 lub A42) gdzie był Android 8 albo 9.

Czy w wolnej chwili mógłbyś spojrzeć na opis w sklepie Google i zorientować się, z czym to się powiązało i gdzie tego szukać? Link: https://galaxystore.samsung.com/detail/com.diotek.sec.lookup.dictionary?langCd=pl 

Dzięki serdeczne i pozdrawiam.

PS. Przeglądałem na PC'cie, FileMgr z programiku PartMgrPro, zawartość pamięci wewnętrznej telefonu (to nie kwestia włączenia np. w Total Commander opcji system i Hidden). Fakt jest tam ***** rzeczy, których nie widać normalnie, w tym programy Samsunga (dostałem się też do pozostałych partycji), ale niestety NIE udało mi się znaleźć tego słownika. Przypuszczam, że figuruje w jakimś pliku tylko jego nazwa/maska/indeks, ale to szukanie igły w stogu siana.

0 Like
Wiatrak24
Samsung Members Star ★
Opcje
Słownik raczej nie został przywrócony ze starego telefonu ponieważ u mnie on również jest a telefon konfigurowałem od zera. Słownik może się znajdować jeszcze pod tą lokalizacją: system --> app.