Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

S21 Fe Bluetooth kodek LDAC znikł

(Temat utworzony: 31-01-2022 08:35 AM)
3442 Wyświetlenia
Morales2
Explorer
Opcje

Niestety mam problem z połączeniem słuchawek Bluetooth po LDAC

Przez moment dało się wybrać w opcjach ustawienia Bluetooth kodek LDAC i słuchawki grały super, ale niestety za chwilę znikł LDAC  i zostało tylko do wyboru połączenia i dźwięk i łaczy się tylko SBC - porażka

Niestety wybrałem ten telefon bo dobrze grał.

W sklepie na wystawowych telefonach da sie wybrać w opcjach Bluetooth LDAC bez problemu a  tu w świeżo nabytym telefonie taka lipa.

Mam najnowsze oprogramowanie.

Dziwne bo brakuje też aplikacji systemowej muzycznej gzie w sklepach na telefonach demo jest.  

Totalna porażka. To chyba mój pierwszy i ostatni samsung (nieprzypadkowo z małej litery) :(. Szkoda tylko, że z tym czymś będę teraz się bujał 😞

0 Like
43 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Morales2  Witam 

System sam dobiera odpowiedni kodek do podłączonych słuchawek. 

Morales2
Explorer
Opcje
To proszę mi powiedzieć jakim cudem słuchawki z LDAC WH1000XM3 łączy po SBC. W opcji bluetooth nie ma do wyboru LDAC . Jak sprawdzałem w sklepie na wystawie to łączy się po LDAC jak się przestawi na LDAC, nie łączył się automatycznie ale po przestawieniu w opcjach blut już tak i to było jeszcze do zaakceptowania. W moim egzemplarzu przez moment ta funkcja była potem znikła. Tak że chyba nie jest tak jak Pan pisze . Dodatkowo były opcje dźwięku był korektor tu nie ma nic.
0 Like
1zboro1
Navigator
Opcje
Włącz opcje programistyczne, wejdź w nie i jak masz podłączone słuchawki bluetooth to w dziale "sieci" jest zakładka "kodek dźwięku bluetooth". Sprawdź czy uda ci się zmienić na ldac lub aptx
0 Like
Morales2
Explorer
Opcje
Byłem i są na szaro beż opcji wyboru. Tylko SBC . Porażka ten telefon .
0 Like
1zboro1
Navigator
Opcje
Widzę, że nadal telefon na androidzie to zabawa w loterię. Ten sam model nie równa sie drugiemu takiemu samemu. Chyba na farcie tym razem trafiłem swojego a52s, co w nim wszystko działa.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Morales2 

Cześć 

Dokładnie tak to wygląda,  po połączeniu ze sluchawkami możemy zmienić kodek na LDAC natomiast po chwili zostanie to i tak zmienione na sbc lub aptx. 

theguildsman
Helping Hand
Opcje
1. Czy słuchawki mają aktywną opcję połączenia z dwoma urządzeniami jednocześnie? W takiej sytuacji LDAC nie działa.
2. Czy w ustawieniach programu Sony Headphones jest wybrany priorytet jakości dźwięku?
3. Czy telefon nie jest jednocześnie podłączony do dwóch odbiorników BT audio? Po aktywowaniu tej opcji działa jedynie kodek SBC.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@theguildsman  przerabiałem juztakie opcje nie raz

Morales2
Explorer
Opcje
Dzięki za porady. Telefon po ponownym resecie. Jest LDAC. Masz też rację że w aplikacji słuchawek ma być wybrany priorytet dźwięku. @PrzemekM nie wiem jak Pan to przerabiał ale niestety nie jest tak jak Pan pisze. Jak się połączy po LDAC to cały czas jes już po LDAC i nie zmienia na sbc lub aptx. Ważne że działa. Dzięki za pomoc. Jeszcze dwie sprawy czy na pokładzie telefonu powinna być aplikacja muzyczna samsunga? Korektor dźwięku w sklepie na demo był w postaci kolorowych obrazków z rodzajem muzyki a umnie jest z kropkami do wyboru przy danym gatunku. Co zrobić aby były te kolorowe ikony prz korektorze?
0 Like