Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z Android Auto

(Temat utworzony: 01-02-2024 10:29 PM)
1094 Wyświetlenia
Piterek64
First Poster
Opcje

Witam , ostatnio nabyłem telefon Samsung Galaxy S10+.Próbując podłączyć go z zainstalowaną aplikacją Android auto do samochodu marki Mercedes otrzymuje powiadomienia , iż nie udało się połączyć android auto z samochodem.Próbując zrobić to samo z S8 i S8+ wszystko działało.Na S10+ próbowałem już reinstalować aplikacje lecz nadal telefon nie chciał się połączyć.Po premierze tego modelu było dość głośno o niedziałającej współpracy S10 z Android Auto lecz myślałem że po ponad 3 miesiącach problem został rozwiązany.Da się to jakoś uratować ? Jestem naprawde zawiedziony...

286 Odpowiedzi
tmykrk
Voyager
Opcje
ewentualnie usuń powiązanie auto - telefon i połącz na nowo. Sugeruję usunąć powiązanie wzajemnie: usuń tel z auta oraz auto z telefonu.
0 Like
Members_M65fwks
First Poster
Opcje

Mam problem z Android Auto na Samsung Galaxy S23 Ultra 5G. Gdy mam włączone Bluetooth i Wi-Fi w samochodzie, aplikacja zaczyna przerywać. Po wyłączeniu Bluetooth i pozostawieniu tylko włączonego Wi-Fi, wszystko działa dobrze. (Gdzie bluetooth jest potrzebne do tego aby system android auto połączył się, bez tego nie widzi telefonu) Problem występuje tylko na tym telefonie; testowałem go na różnych samochodach i radiach Bluetooth. Przeprowadziłem także test na starszym, zwykłym radiu Bluetooth do muzyki, gdzie radio połączyło się z telefonem, a aplikacja Spotify/YouTube przerywała dźwięk w aucie. A gdy wyłączałem wifi bez problemu czysty dzwięk. Wydaje mi się, że problem może wynikać z zakłóceń między Wi-Fi a Bluetooth. Proszę o informacje, czy ktoś miał podobny problem. Dziękuję z Góry! 

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Spróbuj na początek zresetować ustawienia sieciowe w telefonie. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetowanie ustawień sieciowych.

Dzikusowska
First Poster
Opcje
U mnie po nowej aktualizacji nie działa. A przewodowo w skodzie od dawna nie działa na Samsungach AA
0 Like
Mavig
Journeyman
Opcje
Cześć, 
Dzisiaj podłączyłem nowy telefon pod Android auto i niestety nie widzi Google Maps. Czy wiecie gdzie mam co naklikać żeby to zadziałało? 
0 Like
Adikkiel
Helping Hand
Opcje
Zaktualizuj aplikację Mapy oraz Android Auto oraz oprogramowanie Auta, upewnij się że używasz dobry kabel o wyższej jakości (ten w dołączony do pudełka powinien być ok).

Włącz i wyłącz telefon, przejdź przez pierwszą konfigurację aplikacji Google Maps w telefonie.
iksbed
Apprentice
Opcje

W Superb'ie MY2017 działa. Fakt, że kabel musi być porządny ale S7edge, S20+ 5g a teraz S24+ śmiga po kablu.

0 Like
erythrea
First Poster
Opcje
Problem mam jedynie taki, że słuchając czegoś na YT, przy wygaszonym ekranie, po kilku sekundach odtwarzanie się zatrzymuje do czasu aż nie odblokuję telefonu
0 Like
Matiii_s
Apprentice
Opcje
Po przesiadce z S22 na S24U zauważyłem częste zrywanie połączenia z bezprzewodowym Android Auto. Jak włączone są mapy google to potrafi wyjść z map do menu głównego systemu infotainment auta i znów się połączyć. Spotify również przerywa tak, że nie można słuchać muzyki bo efekt jakby telefon gubił zasięg. Z poprzednim telefonem, S22 ten problem nie występował w ogóle. Czy ktoś też ma taki efekt? 
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Matiii_s Wykonywałeś jakikolwiek reset sieciowy, bądź próbę wyczyszczenia danych w Android Auto? Na ten moment nie widać, aby ktoś jeszcze zgłaszał takie zrywanie połączenia, być może jest to więc tylko drobny błąd ustawień. Spróbuj wykonać czyszczenie partycji cache, szczególnie jeżeli zgrywałeś dane z innego urządzenia i zrób reset sieciowy:

https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Reset sieciowy:
Ustawienia > Zarządzanie ogólne > Resetowanie > Resetuj ustawienia bluetooth i sieci WiFi.

0 Like