Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z Smart View

(Temat utworzony: 16-03-2021 09:57 AM)
8717 Wyświetlenia
PaoLoO156
Apprentice
Opcje
Mam problem czy przy kolejnej aktualizacji zostanie naprawiony Smart View ?? po aktualizacji na Android 11 nie mogę już wyświetlać ekran telefonu w TV przez Smart View lub w jaki kolwiek inny sposób.. jak cokolwiek więc proszę o pomoc .. 
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Kris25, Jakiego modelu telewizora dotyczy Twoje zapytanie ? Generalnie na taki problem pomaga reset telewizora przez kilkusekundowe przytrzymanie przycisku zasilania na pilocie.

Kris25
First Poster
Opcje
UE32F5500AWXZH Samsung
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Kris25, moim zdaniem na tym telewizorze ta funkcja nie jest już wspierana ze względu na zbyt starą wersję oprogramowania. @vdsl2, co myślisz?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
marcin945
First Poster
Opcje
Witam. Nie mogę połączyć się z tv przy użyciu smart viev. Dotychczas wszystko działa prawidłowo. Ktoś pomoże? 😉
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@marcin945, powiedz mi, jakie masz dokładne modele TV i smartfona? Czy pojawia się jakaś informacja, błąd? Opisz sprawę dokładniej.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Bulwini
Pioneer
Opcje
Witam. Mam problem ze Smart View w A53 5g. Android 13. Funkcja wykrywa mi tylko telewizory samsung sąsiadów w bloki. Nie znajduje mojego TV Xiaomi. Telewizor posiada chromecast. Wcześniej używałem Samsunga A8 2018 i wszystko działało beż problemu. W Samusngu A53 5g mogę tylko połączyć się z chromecastem w YouTube. Nie mogę ani wyświetlić zdjęcia na TV ani przesyłać ekranu. Telefon jak i TV są podłączone do tej samej sieci WiFi. Robiłem już ustawienia fabryczne i nadal nie mogę.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bulwini Już od Androida 11 nie działa na innych markach. Już o tym pisaliśmy na forum.

Nie można już używać opcji Wi-Fi Direct do wysyłania plików do innych urządzeń. Zamiast tego można użyć funkcji Udostępnianie w pobliżu. Nadal można odbierać pliki za pomocą Wi-Fi Direct.

Nie można już połączyć się z funkcją Chromecast za pomocą aplikacji Smart View. Zamiast tego można użyć aplikacji Google Home.

Bulwini
Pioneer
Opcje
Więc podpowiedzcie mi jak mam przesyłać ekran na TV? Google Home również nie działa. Łączy się z TV ale tylko jako pilot. Bardzo mi pomożecie bo jest to dla mnie ważna funkcja. Z góry dziękuję
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bulwini Poszukaj jakieś aplikacji w Google Play.

0 Like