Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

problem z Smart View

(Temat utworzony: 16-03-2021 09:57 AM)
8737 Wyświetlenia
PaoLoO156
Apprentice
Opcje
Mam problem czy przy kolejnej aktualizacji zostanie naprawiony Smart View ?? po aktualizacji na Android 11 nie mogę już wyświetlać ekran telefonu w TV przez Smart View lub w jaki kolwiek inny sposób.. jak cokolwiek więc proszę o pomoc .. 
kamiledi16
Explorer
Opcje
To nic nie da, wyczytałem, że Samsung po prostu wyrzucił obsługę Chromecast i to dlatego. Ale, znalazłem aplikację Apower Mirror i ona chyba jest strzałem w dziesiątkę - działa i pozwala na wybranie proporcji na telewizorze.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Musisz włączyć obsługę Chromecast w ustawieniach Smart View. Przejdź kolejno do: uruchom Smart View >  trzy kropki > Ustawienia > Laboratoria > Obsługa Chromecast.

0 Like
kamiledi16
Explorer
Opcje
Nie ma tam takiej opcji do wyboru. Czytałem że po aktualizacji to wywalili.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Funkcja wróciła wraz z systemem Android 14 i One UI 6. Powinna być dostępna w miejscu, w którym wskazałem w poprzedniej wiadomości:

Screenshot_20240220_093521_Smart View.jpg

0 Like
kamiledi16
Explorer
Opcje
Niestety, mam tam tylko tyle. 1708418820174.jpg
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Może spróbuj wyczyścić dane aplikacji Smart View. Aby to zrobić przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe (trzy poziome kreski) > Smart View > Pamięć > Wyczyść dane.

0 Like
kamiledi16
Explorer
Opcje
Szczerze - nie wiem gdzie się włącza "pokaz aplikacje systemowe". 3 poziome kreski to tylko lupka i szukanie aplikacji, gdzie wpisanie Smart View nie znajduje nic. Są też 3 pionowe kreski, ale tam też tego nie widzę.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Widoczność aplikacji systemowych możesz włączyć klikając w przycisk zaznaczony na czerwono na poniższym zrzucie ekranowym:

Screenshot_20240220_110154_Settings.jpg

0 Like
kamiledi16
Explorer
Opcje
Dzięki, znalazłem. Jak wieczorem wrócę do domu to sprawdzę czy to coś dało.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

A pojawiła się opcja Chromecast w Laboratorium?

0 Like