Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z PAKIET INFO - S8.

(Temat utworzony: 27-04-2019 07:34 AM)
787 Wyświetlenia
KRISO1
Apprentice
Opcje

Witam. Mam następujący problem. Po ostatniej aktualizacji zauważyłem że wśród aplikacji mam nową systemową Pakiet Info. Antywirus wskazuje ją jako zagrożenie że złośliwym oprogramowaniem. Czy ktoś wie jak to usunąć. Nadmienię, że telefon też nie działa poprawnie od czasu tej aktualizacji. Proszę i pomoc.

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KRISO1, aktualizacje oprogramowania nie instalują aplikacji, które mogą stanowić zagrożenie dla telefonu. Musiałeś wcześniej zainstalować jakąś aplikację ze sklepu. Spróbuj odinstalować feralną aplikację przechodząc kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > nazwa aplikacji > Odinstaluj. Daj znać czy udało się pomyślnie odinstalować aplikację.

KRISO1
Apprentice
Opcje
Dziękuję za odzew. Tym sposobem próbowałem, o którym napisałeś. Niestety "odinstaluj" jest nieaktywne i nie mogę w ten sposób odinstalować tej aplikacji.
0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Cześć @KRISO1,

Czy Twój telefon pochodzi od operatora?

Szukałem informacji o takiej aplikacji i znalazłem wzmiankę na stronie operatora PLUS: http://www.plus.pl/aplikacja-info

Jeśli nie wiesz, czy w telefonie masz wgrane oprogramowanie operatorskie, dodaj zrzut ekranu z Ustawienia -> "Telefon Informacje" -> Informacje o oprogramowaniu -> Wersja opr. dost. Usług.

Sprawdź, czy możesz odinstalować tę aplikację w Trybie Bezpiecznym.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@RadekK  @KRISO1 Myśle że nie ma możliwość odinstlowania tej aplikacji do czasu spłacenia rat.

Przechwytywanie.PNG

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KRISO1, czy Twój telefon został kupiony na raty w sieci Plus? Jeżeli tak to zgodnie z tym co napisali @RadekK oraz @vdsl2 to nie będziesz mógł odinstalować tej aplikacji. Napisz jeszcze co to znaczy, że telefon nie działa poprawnie.

0 Like
KRISO1
Apprentice
Opcje
Dzięki za wyjaśnienie. Zgadza się. Sprzet mam na raty. Nie mam problemu ze spłatami rat. Ale widzę, że każda instytucja ma jakieś haki na klientów. To taka "pętla" na szyję.
Jeszcze raz dziękuję za informacje. Już jestem spokojny.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@KRISO1, niektórzy operatorzy przy zakupie na raty dostosowują oprogramowanie telefonu właśnie w taki sposób żeby mieć możliwość zablokowania urządzenia w przypadku kiedy raty nie są spłacane. Taki telefon pozostają własnością operatora do momentu spłacenia wszystkich rat. To oznacza, że klient nie ma prawa sprzedać urządzenia. Niestety zdarzają się nieuczciwi, prywatni sprzedawcy, którzy odpsrzedają a potem przestają płacić raty. Kolejny minus jest taki, że nie można w takim telefonie zmienić wariantu ponieważ to by oznaczało usunięcie aplikacji operatora. Dla przykładu pomarańczowy operator też umożliwia sprzedaż ratalną, ale w tym wypadku urządzenie staje się własnością w momencie podpisania umowy czyli klient ma możliwość odsprzedaży urządzenia w dowolnym momencie.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRISO1  Jeszcze możesz poczytać tu https://www.plus.pl/formularze/formularz-imei

0 Like