Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z mapami google w android auto

(Temat utworzony: 01-02-2022 09:22 AM)
5760 Wyświetlenia
Drabina1
Explorer
Opcje
Cześć.
Mam problem z mapami google w Android Auto, a mianowicie mapy znikają mi z listy w zakładce "Dostosuj aplikacje w menu". Dopiero po uruchomieniu aplikacji na telefonie, mapy pojawiają się na liście w powyższej zakładce. Jednakże po chwili samoczynnie znikają znowu. 
Niedawno zaktualizowałem mojego Samsunga s20 fe do android 12. Nie wiem jak AA wyglądało w Android 11, bo jeszcze wtedy nie miałem odpowiedniego auta z AA.

Czy miał ktoś podobny problem?
Przejdź do rozwiązania
Rozwiązanie
Drabina1
Explorer
Opcje
Udało mi się rozwiązać problem. W ustawienia>aplikacja>mapy google>bateria ustawiamy na nieograniczone.
Arkadiusz74
Apprentice
Opcje
Witam Mam problem z mapami w Android auto od kilku dni. Nie można włączyć widoku satelitarnego. I mapy pracują w trybie nocnym Nie można przełączyć na tryb dzienny. Czy wiecie jak to można rozwiązać? Telefon s20 fe 5g.
0 Like
LukaszW
Expert
Opcje

@Arkadiusz74 wykonaj miękki reset poprzez przytrzymanie wyciszania z zasilaniem na 15 sekund. Gdyby to nie pomogło, wykonaj Wipe Cache Partition - oto poradnik.

maggie70
Apprentice
Opcje

Mój mąż kupił nowy telefon samsung s23 ultra... zdjecia super i dziala ale jest smutny z powodu problemy z android auto nie da cie polaczyc mapa. Co zrobic? 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. Problem z Androidem Auto występuje już od dłuższego czasu i mimo ciągłych aktualizacji przez dewelopera aplikacji nie zdołał nic z tym zbytnio zrobić. Może Pani mąż spróbować wyczyścić dane aplikacji Android Auto, ale czy pomoże to ciężko powiedzieć.
maggie70
Apprentice
Opcje
Dzięki. Już spróbował i nie da cie polaczyc . Narazie ja mam samsung s21 i działa
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@maggie70 Niektóre pojazdy marek Volkswagen, SKODA i SEAT mają problemy z łączeniem się z serią S23 poprzez Android Auto - chociaż nie tylko one. Wcześniejsze modele telefonów łączą się w większośći przypadków całkiem normalnie. Problem jest dość złożony i póki co nie widziałem informacji, aby został zażegnany w 100 procentach.

Careonor
Student
Opcje
Problem występuje również w serii s24 i samochodach marki renault np megane 4
0 Like
maggie70
Apprentice
Opcje
😟
0 Like
Nati8820
Apprentice
Opcje
Cześć, ostatnio zauważyłam że podłączając Samsung S24 pod android auto niebieski wskaźnik na trasie porusza się normalnie do przodu a po chwili cofa się delikatnie. Dodatkowo czasami będąc na autostradzie pokazuje jakby było się na pasie obok, przez co np kaze zjechać czy zawrócić. 

Jak temu zaradzić?
0 Like