Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z mapami google w android auto

(Temat utworzony: 01-02-2022 09:22 AM)
5819 Wyświetlenia
Drabina1
Explorer
Opcje
Cześć.
Mam problem z mapami google w Android Auto, a mianowicie mapy znikają mi z listy w zakładce "Dostosuj aplikacje w menu". Dopiero po uruchomieniu aplikacji na telefonie, mapy pojawiają się na liście w powyższej zakładce. Jednakże po chwili samoczynnie znikają znowu. 
Niedawno zaktualizowałem mojego Samsunga s20 fe do android 12. Nie wiem jak AA wyglądało w Android 11, bo jeszcze wtedy nie miałem odpowiedniego auta z AA.

Czy miał ktoś podobny problem?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Drabina1
Explorer
Opcje
Udało mi się rozwiązać problem. W ustawienia>aplikacja>mapy google>bateria ustawiamy na nieograniczone.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

24 Odpowiedzi
Piotr76
Journeyman
Opcje
Mam podobnie na S21 żona ma taki sam telefon i działa normalnie nie wiem o co chodzi
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drabina1 Spróbuj wykonać Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.

[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

Drabina1
Explorer
Opcje
Niestety, nie pomogło
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drabina1 Wyczyść dane aplikacji Android Auto, aby to zrobić przejdź do: Ustawienia -> Aplikacje -> Android Auto -> Domyślna pamięć -> Wyczyść dane. 

Drabina1
Explorer
Opcje
Także nie pomogło
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drabina1 W jaki sposób łączysz się z samochodem? 

0 Like
Drabina1
Explorer
Opcje
Po kablu. Ale aplikacja mi znika nawet zanim podłącze telefon do auta. Jak nie będzie tej aplikacji na liście, to w aucie się nie pokaże
0 Like
warmik
Pathfinder
Opcje
Wyczyść dane w mapach Google i pamięć
0 Like
Drabina1
Explorer
Opcje
Bez zmian
0 Like