Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Google Pay po aktualizacji

(Temat utworzony: 09-12-2021 07:28 AM)
10870 Wyświetlenia
Katalonczyk0
Pioneer
Opcje
Witam,
Po ostatniej aktualizacji systemu (chyba zabezpieczen, dwa-trzy dni temu) zauwazylem, ze nie dziala u mnie google pay. Dostaje komunikat, ze moj telefon nie spelnia wymagan bezpieczenstwa i platnosci nie moga byc zrealizowane.... macie tez taki problem? 
147 Odpowiedzi
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Mat86x konfigurowałam kiedyś rutynę do tego, zostawiam komentarz i jak podładuję telefon do wrócę z instrukcją.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Mat86x Ustawienia > Tryby i procedury > Procedury > Plusik u góry ekranu > Jeśli: otwarto aplikację: Portfel > Wtedy: NFC: Włączone.

Dodajemy jeszcze Gdy procedura się skończy > Odwróć akcje: NFC i powinno śmigać :]

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Mat86x
Explorer
Opcje
@JustynaM yo jest genialny manual workaround!:))) możesz uściślić ustawienia po rutynie? Mam już rutynę która otwiera wallet, aktywuje nfc.... ale potem coś nie mogę dojść co dalej? Ustawiam oddzielną nową rutynę?
0 Like
Mat86x
Explorer
Opcje
Jeszcze jedna sprawa: komenda Close an app, powoduje, że aplikacja wallet jest zamknięta ale działa w tle, trzeba i tak ja manualnie wyrzucic z aktywnych aplikacji. 😕
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Mat86x  W rutynie którą wrzuciłam wyżej nic więcej nie trzeba :] Skąd Ci się wzięła komenda do zamykania aplikacji? Korzystasz z rutyn Google czy Samsunga? Podeślę screena jak to wygląda u mnie. 

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

1710180672927_1710180672922_0.jpg

Procedura działa tak, że gdy masz wyłączone NFC i włączasz aplikację Portfel od Google, NFC się włącza. W momencie jak przełączysz na inną aplikację, wyłączysz apkę czy nawet rozwiniesz pasek powiadomień, NFC się wyłącza. Na początku miała trochę czkawkę i nie chciała działać, ale kilka(naście) razy klikałam w portfel i wyłączałam aż w końcu zatrybiło (co też najpierw zauważyłam po tym, że miałam ikonkę uruchomionej procedury).

Witaj na Forum Samsung!

Mat86x
Explorer
Opcje
Dzięki! Jutro sprawdzę jak to dziala. Ustawilem u siebie trochę inaczej, ale sprobuje najpierw twoim sposobem. 1710187260178.jpg
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

A widzisz, bo Ty to zrobiłeś "trybem" :] Pewnie widziałeś, ale tam na dole możesz wybrać czy mają to być "Modes"/"Tryby" czy "Routines"/"Procedury".

Witaj na Forum Samsung!

0 Like
Mat86x
Explorer
Opcje
Nie, nie - to jest procedura :smiling-face:1710189082627.jpg
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

Faktycznie! Tak się napatrzyłam na swoją pomarańczową ikonkę od portfela, że uznałam, że to na pewno nie to xD

Witaj na Forum Samsung!

0 Like