27-01-2020 10:40 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś nieodpowiednią zawartość
Cześć,
mam problem z facebookiem i messengerem, a mianowicie:
- w aplikacji facebook bardzo często pojawia mi się kilka postów i dalsze się nie ładują, tak samo z profilami osób, wchodzę na konkretny profil i widzę tylko zdjęcie i informacje ogólne, w miejscu postów jest ciągle ładujące kółeczko,
- w messengerze: po pierwsze wiadomości nie są wyświetlane chronologicznie, w zasadzie nie wiem jaka jest logika wg której są wyświetlane, za każdym razem jest inaczej. Zwykle konwersacja którą prowadziłam jako ostatnią jest gdzieś na 10 miejscu, po wiadomościach sprzed dwóch miesięcy
- w messengerze nie wyświetlają mi się zdjęcia i filmiki przesłane do mnie, wyświetla się jedynie komunikat: "pobieranie zdjęcia". Zwykle trwa to kilka godzin i po tym czasie można wyświetlić zdjęcie. W ustawieniach zdjęć i multimediów w messengerze mam zaznaczoną opcję "otwieraj linki w domyślnej przeglądarce".
Powyższe dzieje się niezależnie od tego, czy jestem na wifi czy też normalna transmisja danych.
Po
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
27-01-2020 10:45 AM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@karmelll, na początek odinstaluj i zainstaluj ponownie aplikacje. Jeżeli system nie pozwala na odinstalowanie to wyczyść dane obu aplikacji z poziomu ustawień telefonu. Jeżeli problem będzie występował w dalszym ciągu to warto zgłosić błąd do producenta aplikacji czyli do firmy Facebook.
27-01-2020 02:23 PM — edytowano 27-01-2020 02:23 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Dzięki za odpowiedź. Niestety to rozwiązanie nie zadziałało. Dodatkowo teraz facebook automatycznie odtwarza mi filmy (po zmianie ustawień, by nigdy nie odtwarzać automatycznie). Zgłosiłam problem do facebooka już wcześniej, ale niestety brak odpowiedzi. Będę próbować jeszcze raz.
Pozdrawiam.
27-01-2020 02:56 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@karmelll Sprawdź jeszcze ustawienia aplikacji Facebook oraz Messenger.
26-08-2023 07:03 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Chapters
- descriptions off, selected
- subtitles settings, opens subtitles settings dialog
- subtitles off, selected
This is a modal window.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
This is a modal window. This modal can be closed by pressing the Escape key or activating the close button.
26-08-2023 09:24 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-08-2023 12:17 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
27-08-2023 09:29 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Spróbuj wyczyścić dane aplikacji Facebook i sprawdź czy problem będzie występował w dalszym ciągu. Możliwe również, że kolejna aktualizacja rozwiąże problem.
Aby wyczyścić dane przejdź kolejno do: Ustawienia > Aplikacje > Facebook > Pamięć > Wyczyść dane. Po wykonaniu tego zabiegu wymagane będzie ponowne zalogowanie.
15-02-2024
10:37 AM
– ostatnio edytowany
15-02-2024
10:43 AM
przez
OleksiiA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
Witam mam pytanie i nie wiem jak jest u was :
15-02-2024 02:40 PM
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Subskrybuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
@szynas Mesennger, Facebook i generalnie aplikacje od Mety jak chociażby nawet Instagram, mają spore problemy z działaniem na systemie Android 14 - zarówno w wersji One UI 6.0 jak i 6.1. Obawiam się, że jedyne co na ten moment można zrobić, to czekać na aktualizacje ze strony dewelopera apek (czyli od mety).

- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »