Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Facebookiem i messengerem

(Temat utworzony: 27-01-2020 10:40 AM)
33113 Wyświetlenia
karmelll
Student
Opcje

Cześć,

mam problem z facebookiem i messengerem, a mianowicie:

- w aplikacji facebook bardzo często pojawia mi się kilka postów i dalsze się nie ładują, tak samo z profilami osób, wchodzę na konkretny profil i widzę tylko zdjęcie i informacje ogólne, w miejscu postów jest ciągle ładujące kółeczko,

- w messengerze: po pierwsze wiadomości nie są wyświetlane chronologicznie, w zasadzie nie wiem jaka jest logika wg której są wyświetlane, za każdym razem jest inaczej. Zwykle konwersacja którą prowadziłam jako ostatnią jest gdzieś na 10 miejscu, po wiadomościach sprzed dwóch miesięcy

- w messengerze nie wyświetlają mi się zdjęcia i filmiki przesłane do mnie, wyświetla się jedynie komunikat: "pobieranie zdjęcia". Zwykle trwa to kilka godzin i po tym czasie można wyświetlić zdjęcie. W ustawieniach zdjęć i multimediów w messengerze mam zaznaczoną opcję "otwieraj linki w domyślnej przeglądarce".

Powyższe dzieje się niezależnie od tego, czy jestem na wifi czy też normalna transmisja danych.

Po

15 Odpowiedzi
Klopt3s
Journeyman
Opcje
Cześć, mam już dość tego telefonu.
Wracam do iphona, ale.... 
Problem messengera : 
Zawiesza się połowicznie, nie idzie wybrać konwersacji, ale listę idzie przewijać. Trzeba aplikacje ubić i włączyć ponownie. 
Facebook:
Nie idzie wyjsc z aplikacji cofaniem, raz działa raz nie, trzeba ubić aplikacje by zadziałało. 

Poza tym klawiatura Samsung to szajs, zmieniłem na Swift i jest lepiej ale do iphona jeszcze brakuje. 

Przeglądarka Samsung to też szajs, brak przeniesienia haseł (safari potrafi), częste spowolnienia, zmiana kart muli, lepiej korzystać z chroma. 

Macie rozwiązania na powyższe problemy? Są wam znane? Korci mnie by sprzedać ten telefon bo jak tak działa najlepszy android za 7 koła to szkoda gadać co ten android warty. 
0 Like
Pawelle45
Pioneer
Opcje
Aplikacje Mety nie są zbyt dobrze zoptymalizowane i to leży po stronie ich nie Twojego telefonu. Mam podobne problemy i to też irytuje ale nie mamy wplywu co zrobią z optymalizacja pod dany telefon.
Co do messengera to dużo razy się psuł, co dymki czatu nie działają to wiadomości nie mają powiadomień, takie ja znalazłem problemy
Klopt3s
Journeyman
Opcje
Powiadomienia to odrebny problem, raz działają, raz nie.
W iPhonie z całym szacunkiem to działa. Powiem brzydko, co mnie obchodzi że to meta, nie Samsung, nie działa i to ja kupiłem ten telefon za 7 koła. Wolę iphona, tam jednak działa
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
To sprzedaj Samsunga i kup iphona. Po co się męczyć.
0 Like
Klopt3s
Journeyman
Opcje
Tak zamierzam, za wiele nie stracę, a kwota będzie na iphona 16 pro
0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
Nie jesteś pierwszy ani ostatni którzy to robią.
Tylko raczej nie wchodź w model 15 Pro bo będziesz zawiedziony jak s24.
Lepiej czekaj na model 16 Pro.
0 Like