Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z autoryzacją odcisku palca w aplikacjach

(Temat utworzony: 01-02-2022 10:01 PM)
2153 Wyświetlenia
PawelNaw
Apprentice
Opcje
Od kilku miesięcy mam problem z nie działającą autoryzacją odciskiem palca w aplikacjach: Alior Bank, Millennium Bank, Allegro (przy płatności google Pay).
W aplikacjach bankowych trzeba wszystko robić pinem (logowanie, autoryzacją przelewów). Przy próbie ustawienia metody logowania jako odcisk aplikacja zamyka się. Dodatkowo przy płaceniu przy pomocy NFC często zamiast od razu odpalić płatność - każe autoryzować odciskiem co nie zawsze działa. Kiedyś wystarczyło że ekran był wybudzony (mógł być zablokowany), teraz nawet odblokowany nie zawsze puszcza od razu. Nie mam pomysłu gdzie problem. Android aktualny, aplikacje kilka razy reinstalowane. Nic nie pomaga. Help!!!
0 Like
14 Odpowiedzi
Members_HIaHTjN
First Poster
Opcje

Zawracanie głowy. Wszyscy tak samo mądrzy. To nic nie daje nigdy. Trzeba po kolei deinstalowac wszystkie aplikacje bankowe. Przy którejś z rzędu odcisk palca zdziała od razu bez robienia jakichkolwiek kombinacji. Później znowu oczywiscie przestaje dzialac "Czujnik odcisków palców nie reaguje. Spróbuj ponownie póżniej". I tak w kółko z tym badziewiem od roku około. Też nie mogę od roku odkryć tu prawilwości. Natomiast wszystkie mędrki proponują zawsze na końcu jakiś reset - nawet do ustawień fabrycznych, Co oczywiscie też nic nie daje.👎

0 Like
trato
First Poster
Opcje
Nie działa odcisk palca w aplikacji banku millenium. Ta opcja wyłączyła się nagle i nie daje się dodać znowu, bo w aplikacji banku otrzymuje info, że mój samsung a34 5g nie spelnia standardów banku;
"niestety czytnik linii papilarnych w twoim urządzeniu nie spełnia naszych standardow bezpieczeństwa".
 Przez miesiąc spelnial i nagle przestał? W banku nie wiedzą na razie jak to rozwiązać. Radzą reset do ustawien fabrycznych, czego z wiadomych względów nie chce robić. Przeinstslowywalem aplikacje banku robilem wipe cache partition i nic. Telefon jest nowy na gwarancji beż roota.
Ktoś pomoże o co chodzi?
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@trato Sprawdź, czy masz na urządzeniu wszystkie najnowsze aktualizacje:

Ustawienia > Bezpieczeństwo i prwytaność > Aktualizacje - upewnij się, że masz aktualizacje zabezpieczeń i systemu w Google Play.

0 Like
trato
First Poster
Opcje
Tak wszystko najnowsze.
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@trato Jeżeli nie chcesz robić hard resetu to pozostaje już chyba tylko przesłanie raportu o błędach, ewentualnie czekanie, aż bank zidentyfikuje problem z aplikacją.

Raporty wysyła się poprzez aplikację Samsung Members > Wsparcie > Raporty o błędach.

0 Like