Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z autoryzacją odcisku palca w aplikacjach

(Temat utworzony: 01-02-2022 10:01 PM)
2176 Wyświetlenia

Też mam ten problem

PawelNaw
Apprentice
Opcje
Od kilku miesięcy mam problem z nie działającą autoryzacją odciskiem palca w aplikacjach: Alior Bank, Millennium Bank, Allegro (przy płatności google Pay).
W aplikacjach bankowych trzeba wszystko robić pinem (logowanie, autoryzacją przelewów). Przy próbie ustawienia metody logowania jako odcisk aplikacja zamyka się. Dodatkowo przy płaceniu przy pomocy NFC często zamiast od razu odpalić płatność - każe autoryzować odciskiem co nie zawsze działa. Kiedyś wystarczyło że ekran był wybudzony (mógł być zablokowany), teraz nawet odblokowany nie zawsze puszcza od razu. Nie mam pomysłu gdzie problem. Android aktualny, aplikacje kilka razy reinstalowane. Nic nie pomaga. Help!!!
0 Like
14 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PawelNaw Witam 

A jak funkcjonuje skaner linii papilarnych Korzystając z niego na ekranie blokady czy bezproblemowo działa?

PawelNaw
Apprentice
Opcje
Bez najmniejszego problemu
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PawelNaw Spróbuj ponownie dodać odcisk palca w ustawieniach. 

0 Like
PawelNaw
Apprentice
Opcje
Też już próbowałem. Bez rezultatu
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Chodzi Ci o to, żeby zatwierdzić przelew to nie możesz tego robić za pomocą odcisku palca, tylko musisz pinem? Dobrze rozumiem? 

0 Like
PawelNaw
Apprentice
Opcje
Tak, oraz o to że aby zalogować się do apki bankowej również trzeba to zrobić pinem, choć jakis czas temu dało się odciskiem.
I co najlepsze ten problem jednocześnie zaczął występować w różnych nie powiązanych ze sobą aplikacjach (np Alior, Millennium)
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PawelNaw Z zatwierdzaniem przelewu też muszę pinem, po moim, że mogę odciskiem palca, ale w innym banku, niż co napisałeś.  
A logować się do banku mogę już odciskiem palca. 

Próbowałeś ponownie zainstalować aplikację? 

PawelNaw
Apprentice
Opcje
Tak, przynajmniej dwa razy reinstalowałem
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może warto zrobić Wipe Cache Partition, ten zabieg nie usuwa danych z telefonu.

[Poradnik] - Wipe Cache Partition
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczny-i-w...

[Poradnik] [Android 11 One UI 3] Jak wejść w tryb recovery menu
https://eu.community.samsung.com/t5/pozostałe-smartfony/poradnik-android-11-one-ui-3-jak-wejść-w-try...

0 Like