Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aplikacjami

(Temat utworzony: 13-10-2024 12:04 PM)
43 Wyświetlenia
flyer0
Voyager
Opcje
Mój telefon na świetnym systemie Android 14 ma dziwny problem, gdy rozładuje się bateria to telefon się wyłączy, i po naładowaniu telefonu do 100% gdy jest wyłączony, uruchomienie go powoduje "optymalizację aplikacji" (ekran z logo One UI i paskiem oraz tym napisem). Nie dość że jest to irytujące to właśnie dzisiaj pokazało jak świetnie działa ta funkcja, po uruchomieniu padły mi ok. 3 aplikacje (wyskakuje błąd i sugestia wyczyszczenia pamięci podręcznej aplikacji, nie pomogło) Kiedy mogę się spodziewać, że padnie jakaś ważna aplikacja systemowa przez właśnie tą "optymalizacje" i utrace wszystko co mam na telefonie?
0 Like
5 Odpowiedzi
flyer0
Voyager
Opcje
Dzisiaj przestała działać kolejna aplikacja, a nadal brak odpowiedzi na to co się dzieje
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@flyer0 Każdy restart telefonu będzie powodował pojawienie się tego ekranu. Jeżeli aplikacja nie działa to z dwóch powodów - albo złapała awarię i trzeba ją przeinstalować, albo jest niedostosowana do działania na najnowszym Androidzie 14 i trzeba albo ją zaktualizować, albo znaleźć dla niej zastępstwo.

0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Jak to możliwe że wszystko było ok przed rozładowaniem się telefonu? A aplikacja jest dostosowana do androida 14, sprawdziłem w aplikacji devcheck
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@flyer0 Stawiałbym na całkowity przypadek. Nie takich zbiegów okoliczności byłem świadkiem. Zweryfikuj, czy na pewno są informacje o tym, że aplikacja działa poprawnie na One U.I. 6.1.1. i tak jak radziłem - przeinstaluj ją.

0 Like
flyer0
Voyager
Opcje
Dzisiaj zauważyłem że zniknęła mi kontrolka szybkiego udostępniania od google, po wejściu w jej ustawienia nic się nie dzieje, mi się wydaje że ten telefon staje się złomem ponieważ wszystkie problemy są odkąd zainstalowałem one ui 6, chyba będę rozważał zakup starszego modelu który tego systemu nie ma
0 Like