Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Powiadomienia z Samsung Health wyświetlają się albo na zegarku, albo na smartfonie

(Temat utworzony: 04-07-2024 08:15 PM)
188 Wyświetlenia
Dorota1908
First Poster
Opcje

Mam zainstalowany Samsung Health na smartphonie i smartwatchu i ustawione różne przypomnienia typu picie wody, ruch, itp... I raz wyświetlają mi się one na telefonie a raz na zegarku. Jak to zrobić, żeby szły tylko na zegarek???

0 Like
6 Odpowiedzi
Piwkoo
Helping Hand
Opcje
Przyczyną tego że nie zawsze wyświetlają się na zegarku może być opcja (standardowo wlaczona) żeby nie pokazywać powiadomień na zegarku gdy ekran telefonu jest włączony. Co do tego żeby pokazywać tylko na zegarku to chyba się nie da bo apka samsung health na zegarku chyba nie ma takich powiadomień a jak zablokujesz te powiadomienia na telefonie to nie dostaniesz ich na zegarku
Dorota1908
First Poster
Opcje
Mam zaznaczoną tę opcję, o której piszesz ale jak miałam wyłączoną było to samo...
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Dorota1908 Niestety przy problemach z synchronizacją powiadomień najczęściej jedynym rozwiązaniem jest reset zegarka i powtórne parowanie z telefonem:

Aplikacja Galaxy Wearable > Ustawienia zegarka > Ogólne > Zeruj.

Josif4
Explorer
Opcje
Hej. Jak ustawić takie przypomnienie o piciu wody? W aplikacji Samsung health czy jakoś na zegarku?
0 Like
JustynaM
Moderator
Moderator
Opcje

@Josif4 włącz apkę Samsung Health i sprawdź, czy na ekranie głównym gdzieś masz zakładkę "Woda". Kliknij na zakładkę > 3 kropki w prawym górnym rogu > Ustaw cel. Tam możesz wybrać ile wody dziennie chcesz spożywać i masz również możliwość włączenia przypomnienia o piciu wody :] 

Po włączeniu przypomnienia o piciu wody, możesz wybrać dni, w jakich godzinach i co ile godzin.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Josif4
Explorer
Opcje
Zaraz sprawdzę, dziękuję za odpowiedź 😀
0 Like