Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z aplikacjami bankowymi na S23

(Temat utworzony: 22-07-2024 10:29 PM)
1322 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Members_aQZze94
Student
Opcje

Witam,

W moim gospodarstwie są dwa telefony S23 (bez plus i ultra), jeden działa bez problemów. Drugi od początku ma problem z aplikacjami banku. Aplikacja Millenium otwiera sie, ale nie zawsze pozwala na funkcjonowanie. Wygląda to tak jakby co pół sekundy lub mniej cały czas sie odświeżała, towarzyszy temu wibracja i ciągle odświeżający się ekran startowy aplikacji. W aplikacji ING możliwe jest normalne korzystanie, ale telefon cały czas wibruje. Dla porównania w sprawnym S23 również jest aplikacja ING i nie wibruje bez przerwy.

Próbowałem usuwania aplikacji, ponownego instalowania i czyszczenia danych aplikacji. O co może chodzić?
Z góry dziękuje za pomoc.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_aQZze94, czy nie masz pod etui karty bankowej albo dowodu osobistego?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 Odpowiedzi
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na początek wykonaj wipe cache partition. Zabieg usuwa pamięć podręczną, która może mieć wpływ na działanie telefonu. Czynność jest bezpieczna i nie usuwa żadnych danych użytkownika z telefonu. Poniżej znajdziesz instrukcję. W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań pisz śmiało.

[Poradnik] Jak wykonać zabieg wipe cache partition?
https://eu.community.samsung.com/t5/pozosta%C5%82e-smartfony/poradnik-soft-hard-reset-tryb-bezpieczn...

[YouTube] Instrukcja wideo wipe cache partition
https://www.youtube.com/watch?v=5RrGHHwvARM

Rozwiązanie
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_aQZze94, czy nie masz pod etui karty bankowej albo dowodu osobistego?

Witaj na Forum Samsung!
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Members_aQZze94
Student
Opcje

@OleksiiA Wygląda na to, że na tym polegał problem. Z czego wynika fakt, że tak się dzieje? W poprzednich Samsungach nie miałem takich problemów, znajomi też noszą dowody, karty itp w telefonie i problem nie występuje.

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Members_aQZze94, dzieje się tak za sprawą NFC w smartfonie. Moduł wykrywa NFC znajdujące się w dowodzie, karcie bankowej, bilecie okresowym itd. i "wchodzi z nim w interakcję". W aplikacjach bankowych możesz mieć ustawioną płatność zbliżeniową, dlatego nie chciały działać poprawnie, bo NFC ciągle próbowało nawiązać połączenie z kartą/dowodem znajdującą się z tyłu w pokrowcu.

Dzieje się tak na różnych smartfonach i objawy są dość różne. W internecie (a nawet na tym forum) znajdziesz bardzo dużo dyskusji z tym związanych. Natomiast Twoi znajomi mogą nic nie doświadczyć, bo mogą posiadać inne modele smartfonów, w których NFC (z różnych powodów konstrukcyjnych, na przykład gabarytów urządzenia) będzie znajdować się trochę dalej od karty/dowodu i w tym przypadku nie będą one wykrywane.

Jeśli nie korzystasz z płatności zbliżeniowych smartfonem, to rozwiązaniem może być wyłączenie modułu NFC.

Witaj na Forum Samsung!

D_o_b
First Poster
Opcje
Chciałem ci bardzo serdecznie podziękować za twoją podpowiedź ja mam ten problem od dawna i robiłem już tysiąc rzeczy żeby się go pozbyć nie wpadłem na to że dowód pod etui może to powodować nie wiem jak ci dziękować naprawdę wysyłam ci piąteczkę buziaki kwiaty bombonierkę i jeszcze flaszkę! Bardzo bardzo dziękuję!