15-06-2023 03:45 PM
Dzień dobry, kupiłam zegarek Samsung Galaxy Watch 5. Posiadam telefon Motorola Moto e13, jest to nowy telefon z Androidem 13 Go. Niestety, nie da się skonfigurować zegarka, bo wymaga aplikacji Wearable. Google Play mówi, że aplikacja Wearable jest niezgodna z moją wersją telefonu. Doczytałam, że wina może leżeć w wersji Androida (Go), ale nadal nie powinno tak być, bo parametry techniczne opisane na pudełku zegarka (Android min. 8 i min. 1,5 GB RAM) mój telefon spełnia.
Proszę o pomoc.
Eewntualnie, jak można zrobić zgłoszenie techniczne do developerów aplikacji Wearable (w Google Play nie da się zostawić komentarza pod aplikacją, gdy wersja aplikacji jest niezgodna z urządzeniem).
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-06-2023 06:17 PM
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Temat zamykam.
Czuję się oszukana przez Samsunga, który parametry techniczne dla sparowania zegarka określił jako minimum Android 8 oraz 1,5 GB RAM. Mój telefon spełnia te wymagania, ale mimo tego nie można pobrać oficjalnej aplikacji producenta (obejście plikiem .apk nie przyniosło również efektu). To czyni zegarek bezużytecznym bez żadnej możliwości korzystania z niego.
Zegarek został zwrócony.
Raz jeszcze wszystkim dziękuję za poświęcony czas.
15-06-2023 03:52 PM
Podejrzewam, że telefon nie spełnia minimalnych wymagań dla aplikacji. Możesz skontaktować się z deweloperem aplikacji Galaxy Wearable wysyłając wiadomość na adres gmanager.sec@samsung.com.
15-06-2023 07:01 PM — edytowano 15-06-2023 07:05 PM
15-06-2023 08:06 PM
Dziękuję za odpowiedź.
Aplikacja Wear OS by Google jest także niezgodna z moim urządzeniem...
Zainstalowałam Wearable przez plik .apk, zegarek połączył się, ale moje szczęście nie trwało długo, bo nie można dokończyć konfiguracji zegarka. Wygląda tak, jakby na etapie łączenia konta na stronie Samsung miała nastąpić jakaś komunikacja z aplikacją Wearable i przycisk prowadzący dalej odświeża widok strony zamiast wywołać powrót do Wearable. Zmieniłam domyślną przeglądarkę na Firefox i Opera, sądząc, że coś z cache, ale efekt ten sam.
15-06-2023 08:25 PM
15-06-2023 08:59 PM
Dziękuję za odpowiedź. Zatem, w jaki sposób, najlepiej przed zakupem ;), dowiedzieć się, jaki zegarek z jakim telefonem zadziała? Kupując ten zegarek i ten telefon sugerowałam się informacjami producentów tych urządzeń (wersja Androida i RAM) i według nich powinno wszystko działać...
15-06-2023 09:43 PM
@EdytaTak najlepiej by było zegarek tego samego producenta co telefon, będzie pewność że wszystko będzie poprawnie współpracowało.
16-06-2023 04:42 AM
16-06-2023 10:51 AM
@EdytaTak napisał(a):
Dziękuję za odpowiedź.
Aplikacja Wear OS by Google jest także niezgodna z moim urządzeniem...
Zainstalowałam Wearable przez plik .apk, zegarek połączył się, ale moje szczęście nie trwało długo, bo nie można dokończyć konfiguracji zegarka. Wygląda tak, jakby na etapie łączenia konta na stronie Samsung miała nastąpić jakaś komunikacja z aplikacją Wearable i przycisk prowadzący dalej odświeża widok strony zamiast wywołać powrót do Wearable. Zmieniłam domyślną przeglądarkę na Firefox i Opera, sądząc, że coś z cache, ale efekt ten sam.
Oprócz Galaxy Wearable potrzebny jest jeszcze Galaxy Watch5 Plugin. Spróbuj go też doinstalować z pliku *.apk.
16-06-2023 11:39 AM
Dziękuję za odpowiedź. Tak zrobiłam, bez zmian. Zaczęłam rozważać telefon Samsung, ale w komentarzach pod aplikacją w Google Play jest mnóstwo komentarzy, że ludzie mają telefony Samsung i też nie są w stanie połączyć ich ze swoim smartwatchem marki Samsung...