Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z aktywacja IKO na samsung a13

(Temat utworzony: 01-07-2022 10:39 PM)
5025 Wyświetlenia
Karolisia1994
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Czy ktoś miał podobny problem na swoim A13? Po zmianie telefonu (z Iphone 😎 nie mogę aktywować aplikacji bankowej IKO. Aktywacja polega ona na wysłaniu "smsa" z telefonu, który niestety nie wychodzi z aparatu - po naciśnięciu "Wyślij wiadomość" wyskakuje komunikat "Nie udało się rozpocząć rozmowy". Rozmowa z konsultantem banku bezowocna, operator Play/odblokowanie numerów specjalnych też nie wie pokigla/ nie wiedzą  o co chodzi - pozostał Samsung. Czy ktoś miał podobny problem albo właśnie nie miał i udało mu się aktywować IKO na swoim aparacie?

Dzięki i pozdrawiam

Karolina

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolisia1994, Przejdź do zakładki uprawnienia i zobacz, czy nie ma tam dodatkowych pozycji, np. SMS

Wyłącz VoLTE na czas aktywacji oraz spróbuj dokonać aktywacji z użyciem jednej karty SIM jeśli korzystasz z dwóch.

Karolisia1994
Journeyman
Opcje

@PrzemekM tak to jest komunikat już przy drugiej pkkownje instalacji 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolisia1994  @kamil40013  Powinno być ok, uprawnienia są przyznane

0 Like
Karolisia1994
Journeyman
Opcje

 tak jest jak wejdę w uprawniania, brak czegoś o SMS 

Co to jest ta VOLTa 

Screenshot_20220701-230940_Permission controller.jpg

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolisia1994, Ustawienia --> Połączenia --> Sieci komórkowe -->  wyłącz Połączenia VoLTE

0 Like
analyzer65
Troubleshooter
Opcje
A sprawdź po zalogowaniu się do ipko.pl jakie widzisz urządzenie przypisane.
Może nadal jest tam Iphone i należy go usunąć, a potem przystąpić do instalowania, aktywacji aplikacji na nowym urządzeniu...
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Karolisia1994 @analyzer65  tak, dobre pytanie, czy w banku jest usunięte poprzednie urządzenie?

Chociaż teoretycznie do trzech aktywnych może być...

0 Like
Karolisia1994
Journeyman
Opcje

 wyłączyłam i nadal bez zmian a sim mam tylko jeden - jedna kartę 

Screenshot_20220701-232322_Call settings.jpg

Karolisia1994
Journeyman
Opcje

To już też robiłam, od tego zaczęłam- jest tylko android i galaxy a13 więc to nie to 

0 Like
Karolisia1994
Journeyman
Opcje

@PrzemekM @analyzer65 jest tylko jedno urządzenie bo sprawdzałam więc to nie to 

0 Like