Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z aktywacją aplikacji IKO na S21 Ultra

(Temat utworzony: 10-12-2021 01:13 PM)
64616 Wyświetlenia
Members_HBPVryc
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Czy ktoś miał podobny problem na swoim S21? Po zmianie telefonu (z S9+) nie mogę aktywować aplikacji bankowej IKO. Aktywacja polega ona na wysłaniu "smsa" z telefonu, który niestety nie wychodzi z aparatu - po naciśnięciu "Wyślij wiadomość" wyskakuje komunikat "Nie udało się rozpocząć rozmowy". Rozmowa z konsultantem banku bezowocna, operator Orange też nie wie o co chodzi - pozostał Samsung. Czy ktoś miał podobny problem albo właśnie nie miał i udało mu się aktywować IKO na swoim aparacie?

Dzięki i pozdrawiam

Przejdź do rozwiązania
65 Odpowiedzi
kasiula38
First Poster
Opcje
Teraz juz niemoge nawet wyslac smsa do nikogo smsa podejrzewam ze to tmobile
0 Like
Helge8
First Poster
Opcje

Dzięki Grzesiek89, bardzo pomocne. Zasugerowałem też w Banku aby zamieścili taką informację dla przyszłych Klientów, bo jak stwierdziła konsultantka trafiło się to już kilka razy, że Klienci dzwonili w podobnej sprawie.

zurek
First Poster
Opcje
WITAM mam problem z aplikacja iko ..w banku wszystko mowia ze po ich stronie jest ok ..telefon tak jakby niechcial IM wysłać esemesa z aktywacja ..wie ktoś o co chodzi ? 
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@zurek  Witam 

Pytanie Jaka jest domyślna aplikacja do wysyłania sms-ów ustawione?

Miedziany_Ryszard
Pathfinder
Opcje
Proszę sprawdzić
1.numer jest poprawny?
2. Domyślna karta SIM do wysyłania SMS jest z numerem podanym w banku ?
3. Karta jest aktywna i stan konta pozwala na wysyłanie wiadomości ?
W przypadku kilku kart mogą wystąpić takie problemy 1681803289719_1681803289711_0.jpg
0 Like
pazda82
First Poster
Opcje
Zmień jako domyślne wiadomości od googla wtedy będzie działało
0 Like
Members_ka0UBab
First Poster
Opcje

Update dla osób poszukujących odpowiedzi dla samsunga S23+ (nic mi nie pomagało, wszystkie wczesniejsze opcje, rozmawiałam z konsultantami i z IT i nikt nic nie wiedział). Zmiana domyslnej aplikacji wiadomości na tą googla nie pomogło ALE kiedy odinstalowałam wszystkie apki które wyswietlały sie w proponowanych jako domyślne poza tą googla (wiadomości samsung (dezaktywowałam), messenger i hangouts) to podziałało! 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_ka0UBab  Dzięki za informacje, czyli jednak było coś w kwestii aplikacji wysyłających wiadomości.

Jackus
Apprentice
Opcje
Czy ktoś znalazł rozwiązanie dla s25 Ultra bo próbowałem wszystkiego co powyżej i dalej nie mogę wysłać sms-a
0 Like
PatrykF
Expert
Opcje

@Jackus Jak rozumiem nie możesz wysłać SMSa do IKO? Co się pojawia, kiedy próbujesz wysłać wiadomość? I jakiego masz operatora? Skontaktuj się z operatorem, czy nie masz zablokowanych SMSów premium.

0 Like