Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z aktywacją aplikacji IKO na S21 Ultra

(Temat utworzony: 10-12-2021 01:13 PM)
64527 Wyświetlenia
Members_HBPVryc
Journeyman
Opcje

Dzień dobry,

Czy ktoś miał podobny problem na swoim S21? Po zmianie telefonu (z S9+) nie mogę aktywować aplikacji bankowej IKO. Aktywacja polega ona na wysłaniu "smsa" z telefonu, który niestety nie wychodzi z aparatu - po naciśnięciu "Wyślij wiadomość" wyskakuje komunikat "Nie udało się rozpocząć rozmowy". Rozmowa z konsultantem banku bezowocna, operator Orange też nie wie o co chodzi - pozostał Samsung. Czy ktoś miał podobny problem albo właśnie nie miał i udało mu się aktywować IKO na swoim aparacie?

Dzięki i pozdrawiam

Przejdź do rozwiązania
65 Odpowiedzi
Balbim
Apprentice
Opcje
Właśnie w aplikacji domyślnej , w sms przestawiłam Screenshot_20220903-222037_One UI Home.jpg
0 Like
Balbim
Apprentice
Opcje
Wcześniej było zaznaczone to poniżej, przestawiłam na to pierwsze i spróbowałam przed chwilą aktywować jeszcze raz i eureka!!! Poszło udało się.
Balbim
Apprentice
Opcje
Jak na panią 55lat dałam radę, lepiej niż pani w banku, pan z plusa i informatyk z banku
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Balbim  Brawo !!😀😀 O to chodziło żeby aplikacja wysyłała wiadomość z innej aplikacji SMS.

0 Like
RLJG
First Poster
Opcje
Witam, ja dodatkowo musiałem wylalaczyc jedna z aplikacji '"wiadomosci" miałem zainstalowane dwie i problem z uruchomieniem ipko rozwiązał się. Telefon s22 plus
Pozdrawiam
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RLJG  Witam

Dziękujemy za informacje. Dokładnie tak, kwestia domyślnej aplikacji wiadomości może być powodem problemu aktywacji IKO.

bgfcxg
First Poster
Opcje
Nie mogę aktywowac konta z huawei na samsungu
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bgfcxg  dzień dobry 

Na jakim etapie następuje niepowodzenie aktywacji?

kasiula38
First Poster
Opcje
Witam mam problem samsung galaxy A 70 niemoge tez aktywowac IKO
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kasiula38  Witam 

Na jakim etapie aktywacji występuje problem? Czy zapoznała się Pani z całym tematem tutaj i zaproponowanymi rozwiązaniami?