Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Powiadomienia messenger nie wybudzają ekranu

(Temat utworzony: 08-07-2021 11:40 AM)
14074 Wyświetlenia
PaulinaPe
Explorer
Opcje
Jak w temacie, messenger nie wybudza ekranu. Z innymi aplikacjami jest okej. Wrzucam ss ustawien, ale wydaje mi się, że wszystko jest okej. 
Samsung galaxy s20 FE

image

image

image

image

image

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @PaulinaPe 

Sprawdziłem na Androidzie 10 i gdy przyjdzie wiadomość na Messengerze to ekran się nie podświetla. Z tego co mi się wydaje nigdy takiej funkcji nie było. 

Możesz skorzystać z podświetlania krawędziowego, o tym pisał już @PrzemekM

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

30 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaPe  Witaj

Rozumiem że chodzi o to aby zaświecił się ekran gdy przychodzą powiadomienia z messenger?

PaulinaPe
Explorer
Opcje
Dokładnie tak, wibracje są czy dźwięki ale tylko tyle
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaPe  Mamy cos takiego jak podświetlenie krawędziowe, aby je włączyć należy przejść do Ustawienia > Powiadomienia > Ustaw skróc. wyskak. okien. > Styl Podświetlenia krawędzi

Aby te ustawienia były dostępne musimy ustawić styl wyskakujących powiadomień na "Skrót"

Screenshot_20210708-120120_Settings.jpg

Screenshot_20210708-120134_One UI Home.jpg

Screenshot_20210708-120138_One UI Home.jpg

PaulinaPe
Explorer
Opcje
Wiem, że jest coś takiego. Ale bardziej mi chodzi o zwykle wybudzenie ekranu tak jak w przypadku zwykłego SMS, przychodzi SMS i ekran się wybudza na chwilę po czym gaśnie.
0 Like
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @PaulinaPe 

Sprawdziłem na Androidzie 10 i gdy przyjdzie wiadomość na Messengerze to ekran się nie podświetla. Z tego co mi się wydaje nigdy takiej funkcji nie było. 

Możesz skorzystać z podświetlania krawędziowego, o tym pisał już @PrzemekM

PaulinaPe
Explorer
Opcje
Okej, dziękuję. Myślałam, że mam coś źle ustawione :smiling-face:
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaPe  Tak jak już kolega wcześniej wspomniał nie ma dostępnej takiej opcji podczas przychodzących powiadomień.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@PaulinaPe, Jeśli bardzo zależy Ci na podświetlaniu ekranu po otrzymaniu powiadomienia, to możesz skorzystać z aplikacji Glimpse Notifications. Możesz w niej zdefiniować, które aplikacje mają powodować włączenie ekranu po przyjściu z nich powiadomienia.

https://play.google.com/store/apps/details?id=de.nullgrad.glimpse&hl=en_US

kasia_gr
Explorer
Opcje
Wiecie co Ale ja miałam przez długi okres czasu podświetlenie krawedziowe na ekranie blokady z treścią wiadomości z messengera...teraz ta funkcja znikła...
0 Like