14-03-2020 01:26 PM — edytowano 22-08-2022 09:51 AM
Aktualizacja 2021.10.26
Aktualny sposób instalacji aplikacji Samsung na komputerach Windows 10 oraz Windows 11 znajduje się w rozwiązaniu tego wątku.
Aktualizacja 2021.03.17
Opisany poniżej sposób od dłuższego czasu nie działa. Poradnik nieaktualny.
Na co dzień korzystamy z aplikacji Samsung na naszych telefonach oraz tabletach z rodziny Galaxy. Niektóre aplikacje są również dostępne na komputery PC z systemem Windows 10. Pomijam aplikacje takie jak Samsung Flow, Smart Switch czy Samsung DeX, które są dostępne dla wszystkich. W poradniku opiszę wyłącznie te aplikacje, które są dostępne dla komputerów Samsung a dzięki kilku prostym wskazówkom można je zainstalować na każdym komputerze z systemem Windows 10. W sklepie Microsoft Store znajdziecie między innymi takie aplikacje jak:
Warto dodać, że aplikacje synchronizują się automatycznie z naszym kontem Samsung więc po zainstalowaniu aplikacji i zalogowaniu na nasze konto nasze obrazy czy notatki będą widoczne na komputerze.
Poniżej przedstawiam krótką instrukcją dotyczącą pobierania aplikacji, które są niezgodne z naszym komputerem Windows 10. Jeżeli nie możecie pobrać wybranej aplikacji Samsung i pojawia się komunikat o braku zgodności jak na poniższym zrzucie ekranowym to wykonajcie kroki opisane poniżej.
W aplikacji Sklep Microsoft wyszukaj aplikację i wybierz opcję Udostępnij. Następnie kliknij w opcję Kopiuj odnośnik.
Skopiowany odnośnik wklejamy do przeglądarki internetowej. Pomimo aktywnego przycisku Pobierz aplikacji nie będzie można pobrać. Należy kliknąć w trzy kropki i wybrać opcję Dodaj do koszyka. Zostaniemy poproszeni o zalogowanie się do naszego konta Microsoft.
W kolejnym kroku wybieramy opcję Finalizuj zakup.
Następnie wybieramy opcję Kup teraz. W przypadku bezpłatnych aplikacji nie zostaniemy obciążeni żadną kwotą.
Ostatni krok to powrót do aplikacji Microsoft Store i wyszukanie aplikacji, którą przed chwilą kupiliśmy. Nad informacją o niezgodności pojawi się aktywny przycisk Zainstaluj. Klikamy go i po chwili możemy korzystać z aplikacji.
Dodam, że opisany powyżej sposób działa również dla aplikacji innych producentów. Poniżej zrzuty ekranowe z aplikacji Samsung Notes oraz Samsung Gallery.
Samsung Notes na Windows 10
Samsung Gallery na Windows 10
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
21-08-2022 12:00 AM
14-10-2020 02:54 PM
działa ok . niestety Samsung notes nie synchronizuje się z telefonem z Samsung cloud - brak notatek na komputerze
14-10-2020 03:14 PM
Zgadza się. Synchronizacja nie działa poprawnie. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. W poniższym wątku rozmawiamy o tym problemie.
19-10-2020 12:59 AM — edytowano 19-10-2020 01:00 AM
19-10-2020 10:33 AM
Czyli ponowna instalacja aplikacji Samsung Notes na telefonie oraz na komputerze rozwiązała problem z synchronizacją?
19-10-2020 12:28 PM
06-11-2020 08:43 AM
Posiadam Note 20 ultra i zależy mi na tym żeby możan było pracować z notoatkami zawrówno z telk ijak i z pc.
Nie mam mołżiwości zainstalowania w MS Store, ponieważ wyświetla się że aplikacja nie jest zgodna z tym urządzeniem.
pomimo iż sprawdzałem wymagania i win10 pro wyższy niż zalecane w wymaganiach.
06-11-2020 09:14 AM
Podejrzewam, że aplikacje Samsung można pobierać wyłącznie na komputerach tej samej marki. Na szczęście istnieje sposób na obejście tego problemu. Więcej szczegółów znajduje się w poniższym wątku.
06-11-2020 01:56 PM
niestety poszedłem wg poradnika i do mometu uruchomienia ponownie aplikacji w MS Store było ok, ale potem nadal nie miałem możliwości instalacji:
może masz jeszcze jakiś p[atenty co by tu poradziły :)?
06-11-2020 02:01 PM — edytowano 06-11-2020 02:02 PM
Jeżeli wykonałeś wszystkie kroki i w dalszym ciągu nie masz możliwości zainstalowania to niestety nie mam więcej pomysłów. Rozumiem, że aplikację "kupiłeś" i należy już do Ciebie? Sprawdź jeszcze czy przypadkiem aplikacja nie jest widoczna w sklepie w zakładce "Moja biblioteka".