Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

[Poradnik] Pobierz aplikacje Samsung na Twój komputer Windows 10 | 11

(Temat utworzony: 06-11-2020 08:43 AM)
10541 Wyświetlenia
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacja 2021.10.26

Aktualny sposób instalacji aplikacji Samsung na komputerach Windows 10 oraz Windows 11 znajduje się w rozwiązaniu tego wątku.

Aktualizacja 2021.03.17

Opisany poniżej sposób od dłuższego czasu nie działa. Poradnik nieaktualny.

Na co dzień korzystamy z aplikacji Samsung na naszych telefonach oraz tabletach z rodziny Galaxy. Niektóre aplikacje są również dostępne na komputery PC z systemem Windows 10. Pomijam aplikacje takie jak Samsung Flow, Smart Switch czy Samsung DeX, które są dostępne dla wszystkich. W poradniku opiszę wyłącznie te aplikacje, które są dostępne dla komputerów Samsung a dzięki kilku prostym wskazówkom można je zainstalować na każdym komputerze z systemem Windows 10. W sklepie Microsoft Store znajdziecie między innymi takie aplikacje jak:

Warto dodać, że aplikacje synchronizują się automatycznie z naszym kontem Samsung więc po zainstalowaniu aplikacji i zalogowaniu na nasze konto nasze obrazy czy notatki będą widoczne na komputerze.

Poniżej przedstawiam krótką instrukcją dotyczącą pobierania aplikacji, które są niezgodne z naszym komputerem Windows 10. Jeżeli nie możecie pobrać wybranej aplikacji Samsung i pojawia się komunikat o braku zgodności jak na poniższym zrzucie ekranowym to wykonajcie kroki opisane poniżej.

01-Sklep-Windows-aplikacja-niezgodna.png

W aplikacji Sklep Microsoft wyszukaj aplikację i wybierz opcję Udostępnij. Następnie kliknij w opcję Kopiuj odnośnik.

02-Sklep-Windows-kopiuj-link.png

Skopiowany odnośnik wklejamy do przeglądarki internetowej. Pomimo aktywnego przycisku Pobierz aplikacji nie będzie można pobrać. Należy kliknąć w trzy kropki i wybrać opcję Dodaj do koszyka. Zostaniemy poproszeni o zalogowanie się do naszego konta Microsoft.

03-Sklep-Dodaj-do-koszyka.png

W kolejnym kroku wybieramy opcję Finalizuj zakup.

04-Sklep-Finalizuj-zakup.png

Następnie wybieramy opcję Kup teraz. W przypadku bezpłatnych aplikacji nie zostaniemy obciążeni żadną kwotą.

05-Sklep-Kup-teraz.png

Ostatni krok to powrót do aplikacji Microsoft Store i wyszukanie aplikacji, którą przed chwilą kupiliśmy. Nad informacją o niezgodności pojawi się aktywny przycisk Zainstaluj. Klikamy go i po chwili możemy korzystać z aplikacji.

06-Sklep-Windows-Zainstaluj.png

Dodam, że opisany powyżej sposób działa również dla aplikacji innych producentów. Poniżej zrzuty ekranowe z aplikacji Samsung Notes oraz Samsung Gallery.

Samsung Notes na Windows 10Samsung Notes na Windows 10

Samsung Gallery na Windows 10Samsung Gallery na Windows 10

56 Odpowiedzi
dantes13
Explorer
Opcje

działa ok .  niestety Samsung notes nie synchronizuje się z telefonem z Samsung cloud - brak notatek na komputerze 

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Zgadza się. Synchronizacja nie działa poprawnie. Zachęcam do zgłoszenia błędu za pomocą aplikacji Samsung Members. W poniższym wątku rozmawiamy o tym problemie.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/brak-synchronizacji-notatek-z-te...

dantes13
Explorer
Opcje
Nagle wyszła aktualizacja aplikacji na telefon i zaczęło się synchronizować z komputerem. oczywiście musiałem przeinstalować aplikacje też na komputerze... wcześniej te zabiegi nie pomagały ..
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Czyli ponowna instalacja aplikacji Samsung Notes na telefonie oraz na komputerze rozwiązała problem z synchronizacją?

dantes13
Explorer
Opcje
Wyszła aktualizacja aplikacji na telefon do wersji 4.1.00.52 . dopiero po tej aktualizacji zadziałało. na komputerze musiałem przeinstalować aplikacje i ponownie się zalogować i jest ok . wcześniej robiłem to samo i nie udało się gdyż nie miałem aktualizacji apki na telefon
Members_DpMQpMx
Apprentice
Opcje

Posiadam Note 20 ultra i zależy mi na tym żeby możan  było pracować z notoatkami zawrówno z telk ijak i z pc.

Nie mam mołżiwości zainstalowania w MS Store, ponieważ wyświetla się że aplikacja nie jest zgodna z tym urządzeniem.

pomimo iż sprawdzałem wymagania i win10 pro wyższy niż zalecane w wymaganiach.

Members_DpMQpMx_0-1604648607689.png

Members_DpMQpMx_1-1604648638257.png

Members_DpMQpMx_2-1604648670298.png

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Podejrzewam, że aplikacje Samsung można pobierać wyłącznie na komputerach tej samej marki. Na szczęście istnieje sposób na obejście tego problemu. Więcej szczegółów znajduje się w poniższym wątku.

https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-pobierz-aplikacje-samsu...

Members_DpMQpMx
Apprentice
Opcje

niestety poszedłem wg poradnika i do mometu uruchomienia ponownie aplikacji w MS Store było ok, ale potem nadal nie miałem możliwości instalacji:

Members_DpMQpMx_0-1604667437116.png

może masz jeszcze jakiś p[atenty co by tu poradziły :)?

mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jeżeli wykonałeś wszystkie kroki i w dalszym ciągu nie masz możliwości zainstalowania to niestety nie mam więcej pomysłów. Rozumiem, że aplikację "kupiłeś" i należy już do Ciebie? Sprawdź jeszcze czy przypadkiem aplikacja nie jest widoczna w sklepie w zakładce "Moja biblioteka".