Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Podwójny komunikator - powiadomienie

(Temat utworzony: 04-08-2021 02:15 PM)
9371 Wyświetlenia
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Cześć, pojawiła mi się na tym pasku na górze telefonu ikonka i powiadomienie mówiące coś o posiadaniu większej ilości (lub raczej pytające o to) kont i możliwości ustawienia podwójnego komunikatora. Znalazłem później to samo w ustawieniach -> podwójny komunikator (z tym, że ikonka była inna). Czy to, że coś takiego mi się wyświetliło to coś dziwnego?

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Otrzymałeś powiadomienie z aplikacji Podwójny komunikator. Zapewne były to dwa kółka takie jak na poniższym zrzucie ekranowym. Takie powiadomienie pojawia się jeżeli w telefonie znajdują się aplikacje, które umożliwiają włączenie tej funkcji jak np. WhatsApp czy Facebook. W ustawieniach nie jest widoczna ikonka aplikacji. Możesz ją zobaczyć przechodząc do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe > Podwójny komunikator.

Screenshot_20210804-154857_Settings.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Masz jakieś zdjęcia, które przedstawiają problem ? 

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Kurcze, mogłem zrobić zrzut ekranu. Wyświetliło się tam gdzie są zwykle powiadomienia (przeciągnięcie paska górnego w dól). Czasami wyświetlają się też jakieś porady dotyczące użytkowania telefonu.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Ok, rozumiem. Generalnie jeżeli nie wykonywałeś żadnych czynności związanych z tym powiadomieniem (naciśnięcie go itp.), to nic nie powinno się dziać. Często aplikacje wysyłają różnego rodzaju powiadomienia, zawierające przeróżne treści. Trudno, natomiast jest wskazać co dokładnie się wydarzyło bez screena, ponieważ opcję podwójnego komunikatora oferuje kilka aplikacji.  

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Znaczy kliknąłem żeby zobaczyć co to (komunikat byl taki sam jak systemowe). Gdy otworzyło się to menu z opcją włączenia podwójnego komunikatora to po prostu zamknąłem to, nic tam nie włączalem. Jak już pisałem - później znalazłem takie same opcję w Ustawienia -> podwójny komunikator. Rozumiem więc, że wszystko powinno być dobrze?
W międzyczasie użyłem tez opcji czat tekstowy ze wsparciem Samsung. Powiedzieli, że to normalne.
0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Prawdopodobnie wszystko jest dobrze. 

Rozwiązanie
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Otrzymałeś powiadomienie z aplikacji Podwójny komunikator. Zapewne były to dwa kółka takie jak na poniższym zrzucie ekranowym. Takie powiadomienie pojawia się jeżeli w telefonie znajdują się aplikacje, które umożliwiają włączenie tej funkcji jak np. WhatsApp czy Facebook. W ustawieniach nie jest widoczna ikonka aplikacji. Możesz ją zobaczyć przechodząc do: Ustawienia > Aplikacje > Pokaż aplikacje systemowe > Podwójny komunikator.

Screenshot_20210804-154857_Settings.jpg

Manafaj
Pathfinder
Opcje
Prawdopodobnie tak było. Rozumiem więc, że wszystko jest dobrze?
0 Like
Manafaj
Pathfinder
Opcje
Czyli nie mam się czym martwić? Dzieki
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Nie masz się czym przejmować. Podwójny komunikator to aplikacja znajdująca się fabrycznie w oprogramowaniu. Możesz w każdym momencie włączyć lub wyłączyć tę funkcję dla określonych aplikacji w ustawieniach telefonu: Ustawienia > Zaawansowane funkcje > Podwójny komunikator.