Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podswietlenie krawędziowe

(Temat utworzony: 20-04-2019 05:28 PM)
38466 Wyświetlenia
Herbiarz
Student
Opcje

Witam jak ustawić podświetlenie krawedziowe aby działało poprawnie jak np. W s8

Przykładowo ustawiam opcję w whatsapp aby pokazywali zawsze podświetlenie krawedziowe ale potem po odblokowania ekranu odpala się okno z wiadomością nie chce tego 🤷‍♂️ Messenger w ogóle nie pokazuje podświetlenia. Co zrobić jak ustawić albo co ściągnąć żeby działo jak chce ?😥

0 Like
57 Odpowiedzi
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Herbiarz  napisał(a):

Messenger w ogóle nie pokazuje podświetlenia. Co zrobić jak ustawić albo co ściągnąć żeby działo jak chce ?😥

Messenger nie obsługuje funkcji podświetlenia krawędziowego. Dodatkowo przy wyborze aplikacji, które mają generować podświetlenie krawędziowe z powiadomień jest napisane: "Niektóre powiadomienia mogą nie być zgodne z Podświetleniem krawędziowym".

@Herbiarz  napisał(a):

Przykładowo ustawiam opcję w whatsapp aby pokazywali zawsze podświetlenie krawedziowe ale potem po odblokowania ekranu odpala się okno z wiadomością nie chce tego

Możesz dokładniej opisać o co chodzi ?

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Herbiarz  Wejdź w Ustawienia > Wyświetlacz > Ekran Krawędziowy >  Podświetlenie Krawędziowe > Zarządzaj Powiadomieniami tam możesz wybrać przy których aplikacjach ma włączać się ekran krawędziowy.

Messenger nie jest obsługiwany. 

Screenshot_20190420-203220_Edge screen.jpg

Screenshot_20190420-203205_Edge screen.jpg

Tomek17
Navigator
Opcje

@PrzemekM

Niestety podświetlenie krawędziowe nie działa poprawnie lub wcale z większością apek.

Proponuję pobrać apkę holey,która to zastąpi Nam skutecznie diodę powiadomień.

0 Like
kurian85
Pioneer
Opcje

właśnie,  włączyłem wszystko opcje, ustawiłem powiadomienia ekranem krawedziwoym np email, Youtube itp i  nic  mi  nie podświetla jak coś przychodzi , w ogóle to  nie działa 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

Hej @kurian85,

Czy podświetlenie krawędziowe nie działa dla żadnej aplikacji, również dla "Wiadomości"? Używasz wbudowanej aplikacji do obsługi poczty e-mail?

Zresetuj aplikację w następujący sposób:
Ustawienia -> Aplikacje -> 3 kropki w prawym górnym rogu -> Pokaż aplikacje systemowe -> Ekran krawędziowy -> Domyślna Pamięć -> Wyczyść Dane / Wyczyść Pamięć.

kurian85
Pioneer
Opcje

tak używam aplikacji wbudowanych , zobaczymy zrobiłem reset czy coś da się okaże Screenshot_20190514-161642_Edge screen.jpg

0 Like
kurian85
Pioneer
Opcje

jednak czyszczenie nic nie pomogło,  przychodzą  powiadomienia a podświetlenia jak nie  było tak  nie ma 

0 Like
RadekK
Hotshot
Opcje

@kurian85,

Sprawdź w Galaxy Store, czy nie masz aktualizacji aplikacji odpowiadającej za podświetlenie krawędziowe.

1. Włączamy aplikację Galaxy Store.
2. Trzy kropki w prawym górnym rogu.

3. Moja strona

4. Zakładka "Wszystkie" lub "Uaktualnij".

5. Poszukaj aplikacji o nazwie "EdgeScreen" i wykonaj aktualizację, jeśli taka jest dostępna.

Gdyby powyższe kroki nie przyniosły rezultatu, zresetuj telefon do ustawień fabrycznych i sprawdź czy podświetlenie działa przed przywróceniem kopii zapasowej.

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@RadekK, dzisiaj właśnie pojawiła się aktualizacja EdgeScreen do wersji 4.0.58.3. Niestety nie wiem czy poprawiono działanie aplikacji.